kuchnia wegetariańska
-
Kotlety sojowe - najlepszy przepis na klasyk kuchni wegańskiej. Pyszny i zdrowy obiad bez mięsa
Diety wegetariańska i wegańska coraz bardziej zyskują na popularności. Jedną z najbardziej znanych bezmięsnych propozycji są kotleciki sojowe. Oprócz tego, że nie zawierają mięsa, są bogatym źródłem składników odżywczych - dostarczają bowiem dużo...
-
Pasztet z cukinii to idealny smakołyk o tej porze roku. Ten trik sprawi, że będzie obłędnie kremowy
Pasztet z cukinii to doskonały pomysł na przetworzenie dużej ilości sezonowych warzywa, ale także wyśmienita uczta dla podniebienia. Wegetariańska wersja klasyka, który często króluje na polskich stołach, jest banalna w przygotowaniu, kusi aromate...
-
Zamiast mielonego użyj tego składnika. O przepis na te kotlety zapyta każdy. Smaku nie da się opisać
Kotlety to popularny element dań obiadowych. Zazwyczaj wykonuje się zaledwie dwa rodzaje, bo mielone i schabowe. Jednak nie tylko one świetnie smakują z młodymi ziemniakami i surówką. Podczas przygotowania obiadu spróbuj tego przepisu i przekonaj...
-
Jak zrobić bulion warzywny, żeby był głęboki i esencjonalny? Przyda się piekarnik i dwa tajemnicze składniki
Bulion warzywny jest bazą wielu zup i sosów, a jego przygotowanie jest banalnie proste. Jednak nie należy traktować bulionu po macoszemu, a dziś podpowiemy, jak go zrobić, by był głęboki i naprawdę pyszny. Jeśli masz piekarnik, połowa sukcesu za...
-
Kotlety jajeczne. Przepis na wege obiad z dodatkiem żółtego sera. Pokochają go wszyscy studenci
Kotlety jajeczne, przepis na pyszne danie, po które śmiało mogą sięgać wegetarianie. Dodatek żółtego sera sprawia, że są soczyste i pyszne. Ta bezmięsna alternatywa jest sycąca i łatwa do zrobienia.
-
Obiad bez mięsa. Proste, smaczne i kolorowe posiłki, które pokochasz! Wystarczy tylko kilka składników
Obiad bez mięsa wcale nie musi kojarzyć się z nudą, wręcz przeciwnie! Połączenie tych prostych składników da smaczny, kolorowy i zdrowy efekt. Zapomnij o nudnych sałatkach i posiłkach bez wyrazu. Wykorzystaj sezonowe produkty - będzie to prawdziwa...
-
Przepis na szybki obiad bez mięsa. Smak podkręcą dwa składniki, ale dodaj je na sam koniec
Kuchnia roślinna potrafi zaskakiwać nieoczywistymi połączeniami i przedstawianiem warzyw w coraz to nowych odsłonach. Przygotowujemy steki z arbuza, kotlety z kalafiora czy pulpety z ciecierzycy. Wśród propozycji wegańskich i wegetariańskich...
-
Siostra Anastazja to mistrzyni kulinariów. Jej sałatka na zimę z buraków i cukinii robi furorę
Siostra Anastazja opracowuje przepisy, których wspólnym mianownikiem jest tradycja i klasyka. Ostatnio pokazała przepis na sałatkę na zimę z buraków i cukinii. Idealnie będzie pasować do mięsnego obiadu i szybko zniknie z talerza.
-
Kotlety z kaszy gryczanej, które znikają z talerzy. Dowód na to, że mielone nie musi być mięsne
Kotlety z kaszy gryczanej to ciekawa alternatywa dla mięsnych dań. Są aromatyczne i pożywne, a do tego proste w przygotowaniu. Kasza, twaróg i dodatki tworzą niesamowitą kompozycję, którą zapamiętacie na długo. Potrawa ta jest dowodem na to, że...
-
Wakacyjna sałatka z arbuza i sera feta. Przepis Nigelli Lawson to idealne orzeźwienie na upały
Sałatka z arbuza i sera feta to rozwiązanie na upalne dni. Jest orzeźwiająca, zdrowa i łatwa do przygotowania. Zrobiona według przepisu Brytyjki Nigelli Lawson jest naprawdę wyjątkowa.
-
Królowa sałatek w nowej odsłonie. Każdy mówi, że jest jeszcze smaczniejsza
-
Zrób ją na Andrzejki, a każdy będzie pytać o przepis. Jest pyszna
-
Wyróżnia je wyjątkowa wydajność, trwałość i wysoki komfort obsługi. Polacy wybraliMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
-
Makowiec Ewy Wachowicz. Ciasto w jej wykonaniu przybiera drugie oblicze
- Zapiekanka gyros z patelni, czyli przepis na szybki, prosty i smaczny obiad
- Uszka Magdy Gessler mają nie tylko idealny kształt ale też obłędny smak
- To piernikowe ciasto jest wyjątkowe. Pobije wszystkie wypieki teściowej.
- Zupa, która nigdy się nie znudzi. Babcia zawsze używała tego mięsa
- Pamiętasz jeszcze, co jadło się w PRL-u? Jeśli tak, spróbuj mieć 9/9 w tym QUIZIE!
-
Leczo: przepis na tradycyjne węgierskie danie. Cukinia gra tu pierwsze skrzypce
Jednym z najpopularniejszych węgierskich dań w Polsce jest leczo. Przepis w wersji podstawowej składa się z pomidorów, papryki, cebuli i boczku, przy czym ten ostatni składnik bywa pomijany na rzecz kiełbasy. Polacy chętnie również włączają cukini...
-
Hummus - przepis na orientalną pastę, która zadomowiła się w polskiej kuchni. Wzbogać ją o te dodatki
Hummus - przepis na ten chętnie wybierany dodatek do warzyw, kanapek, czy tortilli, warto odtworzyć w swojej kuchni. Co prawda na sklepowych półkach nie brakuje gotowych już past, ale domową wersję możesz wzbogacić o swoje ulubione dodatki.
-
Wegetariańskie roladki z ciasta francuskiego w dwóch odsłonach. Bezmięsny przysmak w na Wielki Post
Tym razem mamy coś dla fanów bezmięsnego jedzenia - wegetariańskie roladki z ciasta francuskiego w dwóch odsłonach. Zapraszamy do wypróbowania obu wersji!
-
Ten pomysł na obiad bez mięsa jest łatwy w przygotowaniu. Kasza jęczmienna z batatami i fetą to hit!
Pomysł na obiad bez mięsa, to jednocześnie przepis na zdrowe i szybkie danie. Do takich należy kasza jęczmienna z batatami i serem feta. To pożywna potrawa, którą przygotujesz w okamgnieniu. Ma niewiele składników i jest bardzo smaczna. Poznaj...
-
Burger King planuje wprowadzić do swojej oferty bezmięsnego burgera. Klienci nie poczują różnicy
Kolejna marka robi ukłon w stronę wegetariańskich klientów. Tym razem jest to Burger King - firma, która bynajmniej nie kojarzy się z wegetarianizmem. Popularna sieciówka testuje właśnie nowe burgery stworzone na bazie roślin. Jak zapowiada się...