kuchnia wegetariańska

Więcej o:

kuchnia wegetariańska

  • YachtClub Tiffi w Olsztynie, czyli luksus w sercu Warmii i Mazur

    ryby oraz dania mięsne przyrządzane wyłącznie z naturalnych, w większości regionalnych składników. Szef kuchni dopasowuje się również do specjalnych życzeń gości, którzy preferują kuchnię wegetariańską bądź wegańską. fot. mat. prasowe YachtClub Tiffi Miłośnicy aktywnych wakacji mogą tu uprawiać liczne

  • Zupa z boczniaków a la flaczki. Przepis na wegetariański obiad pełen aromatu

    z boczniaków, danie proste, a zarazem eleganckie i wyraziste Bazą każdej smacznej zupy jest dobrze przyrządzony bulion. Jeżeli preferujemy kuchnię wegetariańską, dobrym sposobem jest przyrządzenie go na bazie samych warzyw, ziół i przypraw. Osobom, które włączają do swojej diety mięso, sprawdzonym rozwiązaniem

  • Sałatka z soczewicy. Przepisy na pyszną i zdrową przekąskę

    Sałatka z soczewicy z puszki lub gotowanej to doskonały pomysł na oswojenie tego przepysznego warzywa strączkowego, które popularne jest zwłaszcza w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Soczewica jest pełna białka, potasu i kwasu foliowego. Sprzyja także odchudzaniu, ponieważ zawiera dużo błonnika

  • Podróże kulinarne. Gdzie zjemy najsmaczniej?

    , kastowe i religijne. Kuchnia to nieodłączny element hinduskiej filozofii i religii. Pokarmy spożywane na południu kraju znacznie różnią się od tych, które mają w zwyczaju jadać mieszkańcy północnych Indii. Na południu wskutek religijnego zakazu spożywania wołowiny znakomicie rozwinęła się kuchnia

  • Kraje na świecie, które są rajem dla wegetarian

    , Chińczyków i Hindusów, serwuje głównie kuchnie tych narodowości. W menu wielu restauracji dominuje hinduska kuchnia wegetariańska z dużą ilością przypraw. Dania składają się często z wielu gatunków owoców i warzyw. Malezyjczycy jedzą także wiele dań z makaronu, popularnych w całej Azji, m.in. mee goreng