Burger King stworzył burgera dla poznaniaków. Nietrudno domyślić się, co włożyli do Whoppyra

Przez najbliższe dni poznaniacy mogą delektować się całkiem nowym, ciekawym burgerem w ofercie Burger Kinga. Polski zarząd sieciówki postanowił docenić lokalne smaki - kanapce nadano typowo poznański szlif.

Nowe propozycje sieci fast food

Sieci fast foodów coraz chętniej wychodzą poza schematy w kwestii swojej oferty. Widzieliśmy już smażone kurczaki pomiędzy dwoma donutami, które serwowano w amerykańskich lokalach KFC. Z kolei kilka miesięcy temu w Polsce Burger King serwował lody z bekonem. Pora na kolejną, zaskakującą propozycję od tej sieciówki.

Nowy, poznański burger w Burger Kingu

Pracownicy poznańskich oddziałów Burger Kinga jeszcze przez kilkanaście dni będą serwować swoje sztandarowe kanapki - Whoppery - ale w wersji lokalnej. Burger wygląda tak samo, jak pierwowzór, jednak w środku znajduje się "wuchta pyrek w postaci frytek" - jak napisano na profilu sieciówki na Facebooku.

W poznańskiej gwarze 'wuchta' znaczy tyle, co 'masa'. Co do pyrek - chyba nie musimy tłumaczyć. Nie da się ukryć, że nowa propozycja Burger Kinga to prawdziwa gratka dla fanów i poznańskich smaków, i popularnej kanapki sieciówki.

Zobacz wideo Jeśli jeszcze nie jesteście przekonani do wycieczki do Poznania, oto inne atrakcje warte zobaczenia. Zobaczcie krótki materiał.

Kiedy i gdzie można zjeść Whoppyra?

Whoppyr dostępny jest w sprzedaży od 17 lutego i będzie można go dostać do 2 marca. Cena? 11,94 złotych. Jak sama nazwa wskazuje, nowy burger mogą zjeść jedynie ci, którzy mieszkają lub planują wycieczkę do Poznania. Ale sieciówka nie mówi ostatniego słowa. Pod postem możemy znaleźć sugestię, że nowe smaki mogą dotrzeć też w inne zakątki Polski.

Całkiem możliwe, że Poznań to dopiero początek

- czytamy na Facebooku Burger Kinga.

Idąc tym tropem, wielu fanów słynnych kanapek zaczęło podsuwać sugestie, co powinno być następne. I tak padły pomyły na połączenie Whoppera z lubelskim cebularzem, wrocławską knyszą, paprykarzem szczecińskim czy kiełbasą suchą krakowską.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.