czerwone mięso
-
Wszystkie wędliny i parówki są złe? Dietetyczka wskazuje, które można jeść częściej. Jest jedno "ale"
Parówki, wędliny, kiełbasy. Wiele osób ma je w swojej codziennej diecie. Specjaliści apelują jednak o ostrożność, bo beztroskie spożywanie tych produktów może mieć fatalne skutki. Zalicza się je bowiem do tzw. mięsa przetworzonego. Spożywanie go...
-
Co zrobić, żeby wołowina nie była twarda jak podeszwa? Liczy się nie tylko obróbka, lecz także krojenie
Planujesz przygotować danie z wołowiną w roli głównej, ale obawiasz się, że mięso będzie twarde i niesmaczne? Mamy kilka porad dotyczących przygotowania wołowiny, dzięki którym już nigdy nie będzie jak podeszwa.
-
Często przygotowujesz mięso? Te błędy mogą ci poważnie zaszkodzić
W waszej kuchni nie może zabraknąć mięsa? Na pewno znacie rewelacyjne przepisy na dania z nim w roli główej. Ale czy wiecie, jak przygotowywać mięso, by posiłki były bezpieczne? Sprawdźcie nasze wskazówki.