tradycyjna kuchnia

Więcej o:

tradycyjna kuchnia

  • Bawaria: jezioro Tegernsee

    Zielone łąki, błękitne niebo, krystalicznie czyste jezioro, zdrowe powietrze, imponujące góry, niezapomniane widoki. Zaledwie 50 km na południe od Monachium, u podnóża Alp, w szerokiej, słonecznej dolinie leży otoczone szczytami gór malownicze jezioro Tegernsee. W mijanych miejscowościach (Gmund,

  • ¸le-de-France: Auvers i Chatou

    Śladami impresjonistów możemy ruszyć do Normandii, Prowansji czy Andegawenii, pospacerować po paryskiej Dzielnicy Łacińskiej i po Place du Tertre u podnóża Montmartre. Trzeba odwiedzić Muzeum d'Orsay, gdzie od 1973 r. w budynku byłego dworca kolejowego obejrzymy najbogatsze w świecie zbiory

  • Kuchnia marokańska - co się je w Maroku?

    ten smaży się z dodatkiem cukru, a podaje z syropem daktylowym, miodem lub konfiturą. Po śniadaniu oczywiście czas na kawę - mocną, czarną i słodką, którą często parzy się z dodatkiem kardamonu. Głównym posiłkiem w tradycyjnej kuchni jest obiad, który zwykle spożywa się po zakończeniu południowej modlitwy

  • Z gara i samowara. Sekrety kuchni rosyjskiej

    Kuchnia rosyjska. Cudzoziemskie wpływy Od pochodzącego z Ukrainy barszczu (borszcz), zazwyczaj podawanego w głębokiej glinianej miseczce (gorszok) z zieloną pietruszką (pietruszka) i kwaśną śmietaną (smietana), po sibirskije pielmieni (pierogi z mięsem, grzybami lub ziemniakami) - narodowa książka

  • Jak ukisić ogórki? Podpowiadamy, jak zrobić ogórki kiszone

    Jak zrobić ogórki kiszone? Ogórki kiszone są dostępne w sprzedaży przez cały rok. Jednak smak, jakość i trwałość tych ze sklepu mogą pozostawiać wiele do życzenia. Należy pamiętać o tym, że najlepszy okres na kiszenie ogórków, to przełom sierpnia i września, a to dlatego, że to doskonały czas na