Więcej przepisów idealnych na wielkanocny stół znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Pasztet z mięsa z rosołu to świetny pomysł na smaczne danie oraz niemarnowanie jedzenia. Zbliża się Wielkanoc, czyli kulinarny czas szynek, jajek, żurków i pasztetów, rzecz jasna. Nasz przepis na pasztet z mięsa rosołowego jest bardzo prosty, jednak by nie wyszedł suchy, pamiętaj o dodatkach - ugotowane w rosole warzywa nie tylko dodadzą smaku potrawie, ale także sprawią, że po upieczeniu pasztet nie będzie suchy. Tylko jakiego mięsa użyć? Najlepiej sprawdzi się mięso mieszane - trochę kurczaka, odrobina indyka, kaczki czy wołowiny - w tej kwestii masz pełną dowolność, chociaż szczególnie polecam użyć do pasztetu trzech mięs: kurczaka, kaczki i wołowiny. Na tak przygotowany pasztet czekają wszyscy goście.
Potrzebne składniki:
Pasztet z mięsa z rosołu - jak go zrobić?
Taki pasztet to nie tylko świetna propozycja na Wielkanoc, ale także na co dzień, kiedy zostało ci dużo mięsa z rosołu i nie masz pomysłu, co z nim zrobić. Jeśli jesteś fanem typowo polskich smakołyków, wykonanie takiego pasztetu sprawi ci dużo przyjemności. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.