Choć pomysł z przygotowywaniem dań z szarpanym mięsem opiera się na wykorzystaniu wieprzowiny, można je zrobić także z innych rodzajów mięs. To z rosołu nie będzie smakowało tak samo, w końcu nie piekło się przez kilka godzin. Jednak zapewniamy was, że burger z takim mięsem będzie smakował zachwycająco.
Składniki na dwa burgery:
Sposób przygotowania:
Burgery z szarpaną wołowiną można przygotować także z innymi dodatkami. Oto nasza inna propozycja.
Doskonałym pomysłem są również pierogi z mięsem z rosołu. Nie trzeba specjalnie kupować i obrabiać elementów kurczaka czy wołowiny, bo połowa roboty została już zrobiona. Teraz wystarczy oddzielić mięso, doprawić je i nadziać nim pyszne ciasto na pierogi. Jak się za to zabrać? Oto prosty przepis:
Składniki:
Ciasto:
Farsz:
Sposób przygotowania:
Wytrawne paszteciki, które można złapać w biegu czy podjadać podczas przyjęcia, to zawsze świetny pomysł. Przygotowuje się je niezwykle łatwo, a jeść można i na obiad, i jako przekąskę. Mięso z rosołu pomaga przyspieszyć i tak szybki już proces robienia tych pysznych poduszeczek. Sprawdźcie nasz przepis.
Składniki:
Ciasto:
Farsz:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Więcej porad na temat przygotowywania pasztecików znajdziecie tu: Domowe paszteciki z mięsem z rosołu w kruchym cieście - smakowity kulinarny recykling [PRZEPIS]
Smażony ryż to potrawa znana szczególnie w kuchni azjatyckiej. Można go także przygotować we własnym domu i wcale nie potrzeba do tego specjalnych regionalnych przypraw. Wystarczy mięso z rosołu oraz trochę warzyw i sos sojowy. Zresztą sami zobaczcie.
Opcjonalnie:
Sposób przygotowania:
Zobacz również: