Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Majonez to nieodłączny składnik wielu sałatek, idealnie pasuje do jajek na twardo i wędlin. Jest także bazą do wielu sosów i dipów. Trudno więc wyobrazić sobie kuchnię bez tak podstawowego produktu, jakim jest majonez, szczególnie teraz, kiedy zbliża się Wielkanoc, czyli święto sałatek, jajek na twardo i faszerowanych oraz domowych wędlin. Dziś mamy dla was bardzo prosty przepis, który każda pani domu powinna znać. Jak zrobić przepyszny domowy majonez? Ważne są odpowiednie proporcje i ocet winny.
Składniki:
Domowy majonez - sposób wykonania
Jeśli chcesz, by twój majonez był nieco bardziej wyrazisty, dodaj łyżeczkę soku z cytryny. Tak przygotowany domowy majonez będzie wspaniałym uzupełnieniem wielkanocnych przysmaków.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.