Śledź Magdy Gessler. Przepis na śledziową bajaderę z "Kuchennych rewolucji". Smak zawdzięcza ciastu!

Chcesz przyrządzić śledzie i szukasz odpowiedniego przepisu? Nasza propozycja czyni te ryby tak pysznymi, że polubią ją nawet ci, którzy normalnie za nimi nie przepadają! Nasz pomysł to śledź z przepisu Magdy Gessler! Musicie koniecznie spróbować!

Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.

Zobacz wideo Tatar ze śledzia

Magda Gessler to genialna restauratorka, która odmienia oblicze polskich kuchni. Przed Wami jedna z jej potraw - tatar śledziowy (bajadera śledziowe). Przyrządzony w ten sposób posmakuje nawet tym, którzy za śledziami nie przepadają! Wypróbujcie obowiązkowo śledzia według przepisu Magdy Gessler!

Śledź według przepisu Magdy Gessler - składniki 

Oto lista składników na śledziową bajaderę Magdy Gessler. Zwłaszcza jeden ze składników może zaskakiwać:

  • płaty śledziowe - 6 sztuk,
  • cebula - 1 sztuka (drobno posiekana),
  • jabłko - 1 sztuka (pokrojone w kostkę),
  • piernik - 100 g (wysuszony i starty na tarce),
  • orzechy włoskie (posiekane) - 4 łyżki,
  • kapary - 2 łyżki,
  • rodzynki - 2 łyżki,
  • miód - 2 łyżki,
  • ocet balsamiczny - 2 łyżki,
  • olej - 2 - 4 łyżki,
  • imbir (tarty) - 1 łyżka.

Śledź według przepisu Magdy Gessler - przygotowanie

Tatar śledziowy według Magdy Gessler przyrządza się w następujący sposób:

  1. Śledzie odsącz z zalewy, pokrój w szerokie paski bądź kostkę;
  2. W misce wymieszaj śledzie, cebulę, jabłko i piernik (tarty). Wymieszaj delikatnie;
  3. Dodaj orzechy, kapary, rodzynki, miód, ocet, olej i imbir (tarty);
  4. Wymieszaj dokładnie całość.

Gotowe! Smacznego!

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o:
Copyright © Agora SA