• Link został skopiowany

Śledź Magdy Gessler. Przepis na śledziową bajaderę z "Kuchennych rewolucji". Smak zawdzięcza ciastu!

Chcesz przyrządzić śledzie i szukasz odpowiedniego przepisu? Nasza propozycja czyni te ryby tak pysznymi, że polubią ją nawet ci, którzy normalnie za nimi nie przepadają! Nasz pomysł to śledź z przepisu Magdy Gessler! Musicie koniecznie spróbować!
tatar ze śledzia
fot. iMarzi / shutterstock.com

Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.

Zobacz wideo Tatar ze śledzia

Magda Gessler to genialna restauratorka, która odmienia oblicze polskich kuchni. Przed Wami jedna z jej potraw - tatar śledziowy (bajadera śledziowe). Przyrządzony w ten sposób posmakuje nawet tym, którzy za śledziami nie przepadają! Wypróbujcie obowiązkowo śledzia według przepisu Magdy Gessler!

Śledź według przepisu Magdy Gessler - składniki 

Oto lista składników na śledziową bajaderę Magdy Gessler. Zwłaszcza jeden ze składników może zaskakiwać:

  • płaty śledziowe - 6 sztuk,
  • cebula - 1 sztuka (drobno posiekana),
  • jabłko - 1 sztuka (pokrojone w kostkę),
  • piernik - 100 g (wysuszony i starty na tarce),
  • orzechy włoskie (posiekane) - 4 łyżki,
  • kapary - 2 łyżki,
  • rodzynki - 2 łyżki,
  • miód - 2 łyżki,
  • ocet balsamiczny - 2 łyżki,
  • olej - 2 - 4 łyżki,
  • imbir (tarty) - 1 łyżka.

Śledź według przepisu Magdy Gessler - przygotowanie

Tatar śledziowy według Magdy Gessler przyrządza się w następujący sposób:

  1. Śledzie odsącz z zalewy, pokrój w szerokie paski bądź kostkę;
  2. W misce wymieszaj śledzie, cebulę, jabłko i piernik (tarty). Wymieszaj delikatnie;
  3. Dodaj orzechy, kapary, rodzynki, miód, ocet, olej i imbir (tarty);
  4. Wymieszaj dokładnie całość.

Gotowe! Smacznego!

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Dziękujemy za przeczytanie artykułu!

  • Link został skopiowany
Więcej o: