Interesujesz się kulinariami? Więcej informacji znajdziesz na stronie gazeta.pl.
Żadne danie tak bardzo nie kojarzy się ze świętami, jak sałatka jarzynowa. Potrawa stała się również bohaterką memów. Ma swoich zwolenników i przeciwników. Jej podstawą są warzywa i gotowane jajka. Niektórzy dodają również mięso. Przepis różni się w zależności od regionu. Myśleliście, że nic nie może jej zepsuć? Magda Gessler mówi, że jest inaczej.
Jest jeden produkt, który może zepsuć smak potrawy. Magda Gessler wymieniła tutaj cebulę.
Nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli dołożymy ją dzień wcześniej, to później, jak otwieramy lodówkę, to nam wyje taki gaz cebulowy
- stwierdziła prowadząca popularne "Kuchenne rewolucje".
Warzywo ulega fermentacji i wydziela nieprzyjemne zapachy, które mogą wpłynąć na danie. Zdaniem restauratorki nie pasuje ono do sałatki. Magda Gessler poleca za to dodać sporo ogórków kiszonych oraz dobrej klasy słodkich jabłek, które zdecydowanie podkreślą smak sałatki.
Przygotuj wiec:
Jak ją zrobić?
Słynna restauratorka radzi również, co zrobić, by sałatka jarzynowa była pyszna. Miskę z daniem należy włożyć na noc do lodówki. Dzięki temu smaki połączą się ze sobą i stworzą ciekawą kompozycję.
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.