Placuszki bananowe fit - prosty przepis na lekkie śniadanie. Ważny jest rodzaj mąki

Placuszki bananowe to świetna opcja śniadaniowa, dla osób dbających o linię. Ich przygotowanie jest banalne i zajmuje kilka chwil, ale należy pamiętać o rodzaju mąki. Jaka będzie najlepsza do tego fit przepisu? Zdecydowanie owsiana.

Więcej przepisów na fit śniadania znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Placuszki bananowe zrobisz w kilka minut, a nasycą cię na długo. Chyba nie istnieje łatwiejszy przepis na fit śniadanie, dlatego nie ma na co czekać, zaczynamy.

Placuszki bananowe fit - przepis na szybkie śniadanie

Składniki:

  • 1 dojrzały banan
  • ok. 50 g mąki owsianej
  • 1 jajko
  • dwie szczypty cynamonu
  • olej do smażenia

Placuszki bananowe fit - sposób wykonania

  1. Przygotuj miseczkę. Włóż do niej obranego banana i rozgnieć go widelcem.
  2. Dodaj pozostałe składniki i wszystko wymieszaj na jednolitą masę.
  3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju (możesz użyć kokosowego, polecam) i nakładaj porcję ciasta na placuszki. Smaż z obu stron, aż zrobią się złote i apetyczne.

Takie placuszki świetnie nadają się także na drugie śniadanie czy do lunch boxa. Jeśli jesteś fanem śniadań na słodko, ale chcesz "trzymać formę", koniecznie wypróbuj nasz przepis na placuszki bananowe fit. Smacznego!

Zobacz wideo

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o:
Copyright © Agora SA