Więcej sprawdzonych wielkanocnych przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Jednym z największych atutów quesadilli jest czas jej przygotowania - jeśli tylko masz wszystkie składniki pod ręką, nie powinno ci to zająć więcej niż 15 minut. Ta meksykańska przekąska idealnie sprawdzi się więc na imprezach i przyjęciach, a gościom zapewni niezapomniane doznania smakowe. Quesadilla z naszego przepisu jest bez mięsa, ale powinna zasmakować zarówno wegetarianom, jak i mięsożercom.
1. Przygotuj guacamole: w miseczce rozetrzyj miękkie awokado z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sokiem z połowy limonki, pieprzem i solą,
2. Rozgrzej patelnię, a następnie połóż na niej jeden placek tortilli. Wysmaruj ją guacamole, posyp fasolą, startą mozarellą, drobno posiekaną cebulką i pokrojoną w plasterki papryczką chilli. Następnie przykryj drugim plackiem tortilli,
3. Poczekaj, aż rozpuści się ser, a dolny placek zarumieni, a następnie przełóż tortillę na drugą stronę. Smaż do momentu, aż się zezłoci,
4. To samo zrób z pozostałymi plackami tortilli,
5. Serwuj quesadillę pokrojoną w trójkąty i posypaną świeżą kolendrą. Obok podaj śmietanę w sosjerce.
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.