Więcej przepisów przydatnych przed Wielkanocą znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Żurek to istota smaku Wielkanocy. Swój charakterystyczny, kwaśny smak zawdzięcza zakwasowi z mąki żytniej, który zazwyczaj dojrzewa ok. dwóch tygodni. A co, jeśli gdzieś w natłoku obowiązków i przygotowań świątecznych po prostu zapomniałeś nastawić zakwas i obawiasz się, że z żurku nici? Nie ma powodu do obaw - mamy dla ciebie przepis na zakwas, który w trzy dni będzie gotowy. Przepis różni się tylko jednym składnikiem - skórką od chleba.
Składniki:
Szybki zakwas na żurek - wykonanie
Zakwas na żurek na szybko uratował już życie niejednego zapominalskiego lub zabieganego kucharza. Teraz twój żurek na pewno będzie idealny i dopełni smaku Wielkanocy.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.