Interesujesz się kulinariami? Więcej informacji znajdziesz na stronie Gazeta.pl.
Grochówka to potrawa, która kojarzy się nam z dzieciństwem. Wiele osób zajadało się nią u babci i maczało w niej kromkę chleba. Mięsna zupa grochowa jest też klasykiem, który często pojawiał się na wiejskich festynach. Cieszyła się ogromną popularnością, a do wielkiego gara ustawiały się metrowe kolejki. Teraz to danie możemy przygotować sami w domu. Jak? Tradycyjna receptura nam w tym pomoże.
Do grochówki potrzebne jest niewiele produktów. Są one łatwo dostępne. Przygotuj więc:
Zupa grochowa będzie coraz bardziej gęsta. Możesz podać ją od razu lub przelać do słoików i włożyć do lodówki. Grochówka idealnie skomponuje się ze świeżym pieczywem lub grzankami.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.