Miłośnicy grillowania nigdy nie odmawiają kaszanki! To danie, które doskonale smakuje z patelni (zwłaszcza z dodatkiem cebulki), ale prawdziwy smak wydobywany jest zwłaszcza w przypadku kaszanki na grillu. Przepis na nią znany jest od pokoleń, więc czemu nie postawić na tradycyjny smak?
Więcej ciekawych przepisów na dania z grilla znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Jeśli należysz do miłośników kaszanki, a już zwłaszcza kaszanki z grilla - postaw na ten przepis z cebulą i ziołami. Potrzebujesz raptem czterech składników:
Oprócz tego oczywiście potrzebujesz grill (może być węglowy lub elektryczny) i folię aluminiową.
Przygotowanie kaszanki na grillu wcale nie jest skomplikowane. Aby wyszła rzeczywiście idealna, musisz zacząć od obrania jej ze skórki. Zawartość ułóż w całości bezpośrednio na folii aluminiowej. Nie rozdrabniaj kaszanki, by nie straciła na swojej konsystencji i nie zmieniła się od razu w papkę.
Cebulę pokrój w kostkę i obłóż nią kaszankę. Posyp mięso i kaszę majerankiem i pieprzem do smaku. Nie dodawaj soli przed grillowaniem. Zawiń tak przygotowaną potrawę w folię aluminiową i połóż na grillu. Delikatnie obracaj co kilka minut. Kaszanka będzie gotowa po ok. 15 minutach.
Z czym podawać kaszankę z grilla z cebulką? Doskonale pasować będzie tradycyjna musztarda. Oprócz tego świetnie komponować się będzie z chlebem z grilla z czosnkiem, pieczonymi ziemniakami i sałatką do grilla.