Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Większość przepisów wymaga szczegółowej listy zakupów. Jeśli jednak masz ochotę na naleśniki, a w kuchni brakuje jajek, możesz przygotować ciasto, pomijając ten produkt. Możesz zastąpić składnik np. siemieniem lnianym, jednak nasz przepis opiera się na prostym składzie, który da smaczny efekt.
Przepis na naleśniki bez jajek dla wielu nie ma racji bytu. Jak się jednak okazuje, produkt odzwierzęcy wcale nie jest konieczny. Pomijając ten składnik, uzyskamy równie smaczne, delikatne i sprężyste ciasto. Dzięki tej prostej metodzie receptura świetnie sprawdzi się w diecie wegan, ale i w kuchni z ograniczoną liczbą produktów.
Pomijając w przepisie na naleśniki jajko, uzyskamy lżejszą masę. Nie oznacza to jednak, że efekt nie wyjdzie lub będzie źle smakował. Wręcz przeciwnie! Nasza receptura gwarantuje ucztę dla wszystkich zmysłów oraz bezproblemowe smażenie. Tak przygotowane naleśniki wyśmienicie smakują zaserwowane na słodko, ale i z wytrawnymi dodatkami takimi jak szpinak, ser czy świeże warzywa.
Składniki:
Sposób przygotowania: