Więcej sylwestrowych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Wśród sylwestrowych przekąsek i przystawek nie może zabraknąć wegetariańskich rarytasów. Warto zatem rozważyć przygotowanie grzybów w nieco niecodziennej formie. Mowa tu o chrupiących pieczarkach obtoczonych w złocistej panierce. Proste, szybkie i wyjątkowo smaczne!
Grzyby to tradycyjny element świątecznego stołu, swojskich przekąsek i eleganckie przystawek na różne okazje. Sylwester zbliża się wielkimi krokami, zatem warto odpowiednio przygotować menu. Poza leśnymi rarytasami w octowej zalewie i dodanymi do rozmaitych farszów warto przygotować chrupiąca przekąskę, która zasmakuje nawet najbardziej wymagającym.
Pieczarki w złocistej panierce to sylwestrowy strzał w dziesiątkę! Z zaledwie kilku składników uzyskamy perfekcyjną zakąskę do trunków, którą pokochają wegetarianie, ale także zagorzali fani mięsa. Kluczem do sukcesu jest nadzianie grzybów serem i obtoczenie w bułce tartej. Tak przygotowana przekąska świetnie smakuje podana z sosem ziołowym lub pomidorowym z pikantną nutą.
Składniki:
Sposób przygotowania: