Sałatka na Wielkanoc Ewy Wachowicz. Banalna, ale obłędnie pyszna sałatka warstwowa w 10 minut

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto zastanawiać się już nad menu na te dwa wyjątkowe dni. Sałatka warstwowa z przepisu Ewy Wachowicz będzie w tym roku prawdziwym hitem. Szybka w przygotowaniu, z prostych składników, a jednocześnie obłędnie pyszna.

Święta wielkanocne wielu z nas kojarzą się z jajkami i ogromem warzyw. Sałatka warstwowa z przepisu Ewy Wachowicz łączy te wszystkie składniki. Co więcej, nie tylko świetnie smakuje, ale i pięknie wygląda. Jak zrobić sałatkę wielkanocną Ewy Wachowicz? Podpowiadamy.

Zobacz wideo Śledź pod szubą

Sałatka na Wielkanoc Ewy Wachowicz. Obłędnie pyszna przystawka w kilka minut

Sałatka wielkanocna Ewy Wachowicz to obłędnie pyszna warstwowa sałatka, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Warto wybrać do niej najlepszej jakości warzywa. Dzięki temu będzie obłędnie pyszna i wyróżni się świeżym smakiem.

Domowy pasztet (zdjęcie ilustracyjne) Domowy pasztet nie wychodzi. Babcia zdradza, co zrobić, by nie był suchy

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej,
  • 2 pomidory,
  • Cebula,
  • ogórek,
  • pęczek szczypior,
  • sól,
  • pieprz,
  • 3 jajka,
  • 4 łyżki  majonezu,
  • 200 g sera żółtego.

Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Przepis na sałatkę wielkanocną Ewy Wachowicz. Sposób przygotowania krok po kroku

Sałatkę z jajkiem i warzywami z przepisu Ewy Wachowicz zrobisz w 10 minut. Jest więc to wspaniała propozycja dla osób, które nie mają dużo czasu, a chcą zaserwować swoim gościom pyszną, świeżą sałatkę. Podpowiadamy, jak przygotować ją krok po kroku.

Mazurek czekoladowy - przepis babci Mazurek czekoladowy - przepis babci. Smakuje jak popularny baton

Sposób przygotowania:

  1. Szatkujemy drobno kapustę pekińską, a następnie przekładamy ją do dużej miski.
  2. Pomidory i ogórka kroimy w kostkę, a cebulę drobno siekamy.
  3. Wszystkie warzywa układamy warstwowo, zaczynając od kapusty pekińskiej.
  4. Posypujemy szczypiorem i solą oraz pieprzem.
  5. Gotujemy jajka, obieramy je i układamy jako kolejną warstwę.
  6. Na jajka nakładamy majonez.
  7. Trzemy ser żółty i posypujemy go, by tworzył ostatnią warstwę.
  8. Sałatkę możemy podać z gorącą bagietką czosnkową lub grzankami. Smacznego!
Więcej o: