Soczysty schab z kością to marzenie nie jednej gospodyni. Jednak mięso często staje się suche i twarde. Mistrz kuchni zdradza jak przyrządzić danie idealne na Wielkanoc. Grzegorz Zawierucha zdradza najlepszy przepis z dodatkiem miodu i musztardy.
Decydując się na przygotowanie pysznego schabu w pierwszej kolejności, należy zadbać o to, aby zakupione mięso było jak najlepszej jakości. W tym celu warto udać się do lokalnych sklepów firmowych usytuowanych nieopodal niewielkiej rzeźni. Wówczas mamy pewność, że produkt jest świeży i pozbawiony konserwantów.
Podczas jednego z wydarzeń zorganizowanych przez Związek Polskie Mięso jednym z gości był Grzegorz Zawierucha. Jak czytamy na portalu farmer.pl, kucharz podzielił się z uczestnikami wyjątkowym przepisem na schab z kością.
Składniki:
Glazura miodowa:
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Szef kuchni zaleca, aby po tym czasie sprawdzić temperaturę mięsa. Jeśli osiągnie wartość 64 stopni Celsjusza, to należy je wyciągnąć z piekarnika. Następnie odstawić, aż odpocznie.