Ogórki po chińsku to totalnie nowa alternatywa dla klasycznych, znanych przekąsek. Wszystko za sprawą nietypowej zalewy złożonej z dość niecodziennych składników. Nie martw się jednak, że przepis jest wymagający lub trudny. Wręcz przeciwnie, przekonaj się, jak szybko można przyrządzić pikle o orientalnym charakterze.
Polacy pokochali kuchnię azjatycką. Nawet w małych miejscowościach można spotkać różne lokale serwujące sajgonki, ryż z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym, wołowinę w pięciu smakach, czy ręcznie zwijane sushi. Choć chińskie jedzenie diametralnie różni się od polskich dań, to chętnych na spróbowanie czegoś nowego nie brakuje. W ten sposób powstają także nietypowe przepisy o orientalnej nucie. W sklepach dostępne są niezbędne przyprawy i dodatki, dlatego bez problemu przyrządzisz ogórki po chińsku.
Składniki:
Przyprawy:
Jeżeli szukasz przepisu na górki po azjatycku, to uprzedzamy, że receptura jest taka sama. Kluczem jest skorzystanie z oleju sezamowego oraz octu ryżowego zamiast spirytusowego. Odpowiednia ilość cukru i dodatek chili sprawią, że przekąska zyska smak niczym z chińskiej restauracji. Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.