Siekane kotlety z warzywami to propozycja na obiad, który zaskoczy nawet największych niejadków. Jeśli więc twoje dzieci ciągle odmawiają kolejnych dań, musisz koniecznie spróbować tego przepisu. Podpowiadamy, jak krok po kroku przygotować siekane kotlety. Nie zajmie ci to więcej niż 15 minut.
Przepis na siekane kotlety nie jest trudny w przygotowaniu. Można użyć większości warzyw z lodówki. Oznacza to, że przepis ten świetnie sprawdzi się, gdy niektóre warzywa zaczynają powoli więdnąć i nie są już tak sprężyste. Jak zatem przygotować siekane kotlety dla całej rodziny? Więcej przydatnych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Aby przygotować siekane kotlety, zarezerwuj 15 minut. Robi się je błyskawicznie, a smakują naprawdę obłędnie. Gwarantujemy, że każdy będzie się nimi zajadał. Dla wzbogacenia smaku warto podać je z frytkami czy ryżem i ulubionym sosem bądź surówką. Najlepiej sprawdzi się sos czosnkowy czy świeża w smaku surówka z sałaty lodowej bądź kapusty pekińskiej.
Sposób przygotowania: