Prosty przepis na dynie przypadnie do gustu niemal każdemu - przygotowanie jest łatwe, a smak podbija wszystkie kubki smakowe. Jak się okazuje, obejdzie się bez wyszukanych składników i drogich produktów - tu króluje prostota, smak i bogactwo cennych witamin!
Przed nami koniec lata i jednocześnie ostatnie tygodnie sierpnia. Pogoda dopisuje, więc nie ma co płakać, nad końcem pogodnych dni i dostępnością smakowitych produktów! Warto jednak sezonowe warzywa zamienić na jedną perełkę, jaką jest oczywiście dynia. Sezon na charakterystyczne pomarańczowe (i nie tylko) rarytasy właśnie się rozpoczyna i potrwa aż do końca listopada.
Pojawia się zatem pytanie co przygotować z pierwszych dyni? Opcji jest wiele - z warzywa możemy zarówno upiec wyśmienite ciasto i babeczki, jak i stworzyć niebanalną zupę krem, oryginalny farsz czy wege steki. Inną ciekawą recepturą jest makaron, który idealnie się sprawdzi w roli lekkiego obiadu w gorące dni. Jest to banalnie proste, a wystarczy postawić na dobry jakościowo skład i kilka aromatycznych dodatków!
Składniki:
Sposób przygotowania: