Surówka to niezwykle ważny dodatek do obiadu. Dzięki niej danie zyskuje inny wymiar smaku - staje się lżejsze bądź bardziej świeże oraz wygląda bardziej kolorowo. Jak zatem przygotować nową-starą surówkę? Oto nasz sposób.
Do surówki z marchewki, zamiast jabłka warto dodać pora. To warzywo nie nadaje surówce słodyczy, ale bardziej pikantnego smaku i charakteru. A przygotowanie jest tak samo proste, jak w przypadku jabłka. A nawet prostsze, bo nie musimy już trzeć jabłka, tylko marchewkę. Więcej przydatnych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Surówka z marchewki i pora świetnie pasuje i do kotleta, i do sosu. Robi się ją wręcz błyskawicznie, a na dodatek będzie smakować każdemu. Można zrobić ją w wersji bardziej fit, używając jogurtu naturalnego oraz wegańskiego majonezu, który jest mniej kaloryczny od tradycyjnego majonezu z jaj.
Sposób przygotowania: