Naleśniki doskonale smakują zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Te z przepisu Tomasza Strzelczyka robią w ostatnim czasie prawdziwą furorę w moim domu. Mąż błaga, by zrobić mu na deser te obłędnie pyszne, pulchne naleśniki. Oto przepis, który pokochacie.
Przepisów na naleśniki jest wiele, ale trudno jest trafić na ten idealny. Recepturę Tomasza Strzelczyka warto jednak wziąć pod uwagę. Popularny bloger kulinarny i autor wielu książek twierdzi, że sekret naleśników tkwi w jednym składniku - drożdżach. Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Jak podzielił się w jednym ze swoich tutoriali w serwisie YouTube, dzięki nim ciasto jest bardziej elastyczne i gładkie, a usmażone naleśniki są puszyste i nie pękają podczas smażenia. Oto lista składników, których potrzebujemy do ich wykonania.
Składniki:
Sposób przygotowania: