tomasz strzelczyk
-
Żurek bez zakwasu? Tomasz Strzelczyk zdradza recepturę na białą zupę z dodatkiem specyficznego nabiału
Jednym z flagowych rarytasów serwowanych na Wielkanoc jest oczywiście żurek. Tomasz Strzelczyk zna jednak patent, który pozwoli przygotować białą zupę w nieco inny, ale równie smaczny sposób. Zamiast zakwasu wystarczy dodać litr nabiału, nie jest ...
-
Strzelczyk zaszalał i zrobił obiad za kilka zł. To smak dzieciństwa podany na talerzu
O smakach dzieciństwa można rozmawiać cały dzień. W zależności od rodziny, regionu, a także czasu jadało się co innego. Tomasz Strzelczyk postanowił przypomnieć jeden z najbardziej kultowych przepisów. Jest tani, prosty, a jaki smaczny. Ślinka sam...
-
Obieranie jajek to zmora? Tomasz Strzelczyk pokazał świetny trik. Dzięki niemu zrobisz to bardzo szybko
Obieranie jajek na twardo bywa wyjątkowo uciążliwe, zwłaszcza jeśli ugotowaliśmy świeży produkt. Trudno jest zdjąć skorupkę, a delikatne ściąganie skorupki znacznie wydłuża cały proces. Okazuje się, że jest na to rada. Tomasz Strzelczyk przedstawi...
-
Trendy kulinarne są jak biodrówki. Tomasz Strzelczyk: Mamy już przesyt burgerów i kebabów
Trendy kulinarne nieustannie ewoluują. Na naszych oczach zmieniają się gusty i upodobania, a jedzenie już dawno temu stało się elementem popkultury, a nie jedynie pożywieniem. Zapytaliśmy Tomasza Strzelczyka o to, jak jego zdaniem wygląda ewolucja...
-
Bez nich tłusty czwartek nie istnieje. Tomasz Strzelczyk pokazał, jak je zrobić w kilkanaście minut
Pomysły na przysmaki trzeba zbierać już dziś. Oprócz pączków i faworków warto też przygotować gniazdka. Z przepisu Tomasza Strzelczyka wyjdą pulchne i słodkie, a wykonanie ich wcale nie zajmuje dużo czasu.
-
"To jest coś, co przypomina mi dzieciństwo". Tak Strzelczyk opisuje chałkę babci Marysi. Znamy przepis
Babcine wyroby smakują zawsze tak samo dobrze, niezależnie od upływu lat. Cofnięcie się dzięki nim do lat dzieciństwa przywołuje wspomnienia i beztroskie chwile. Tomasz Strzelczyk postanowił podzielić się taką recepturą - na chałkę prosto od jego...
-
Kotlet schabowy to dla Tomasza Strzelczyka świętość. Kucharz wyjawił nam wszystkie sekrety. "Nie wyobrażam sobie inaczej"
Kotlet schabowy to nasze narodowe dobro. Pod tym twierdzeniem podpisuje się także Tomasz Strzelczyk, uczestnik Masterchefa i lubiany twórca kulinarny, dla którego schabowy to coś między świętością a istotą polskiego smaku. Ostatnio mieliśmy okazję...
-
Tomasz Strzelczyk zdradza przepis na faworki babci. "Takie pulchniutkie, że nie mogę się oprzeć"
Faworki prosto od babci smakują najlepiej. Tomasz Strzelczyk pokazał przepis, który jest jego rodzinną recepturą. Wychodzą tak pulchne i smaczne, że można zjeść wszystkie od razu.
-
Zamiast pączków i faworków Tomasz Strzelczyk proponuje drożdżówki. Dzięki tej metodzie będą pulchne
W tłusty czwartek nie tylko chrusty i pączki mogą być jedzone kilogramami. Dobrą propozycją dla tych, którzy nie lubią tych dwóch przysmaków, są drożdżówki. Tomasz Strzelczyk pokazał metodę, dzięki której będą miękkie i pulchne.
-
Parówki pękają? Tomasz Strzelczyk zwraca uwagę na częsty błąd. "To nie wina parówek"
Pękające parówki to dość częsty widok w kuchni. Jednym to nie przeszkadza, innych irytuje. Jak można temu zapobiec? Odpowiedź jest prosta i być może dla niektórych zaskakująca: nie gotować parówek. Tomasz Strzelczyk pokazał, jak zrobić parówki, że...
-
Ciasto na szybko z tanich składników. Wystarczy zaledwie kilka ruchów łyżką
-
Soczysty schab w 15 minut. Najlepsze mięso na Wielkanoc potrzebuje tych przypraw
-
Czym jest równowaga PEH i dlaczego warto o nią dbać? Sprawdź, czego brakuje Twoim włosom i dobierz odpowiednią pielęgnacjęMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Dzięki masie wielkanocny przekładaniec to hit świąt. Sernik się chowa
-
Czy można jeść kiełkujący czosnek? Wielu popełnia poważny błąd
- Jak zrobić jajka faszerowane? Będą świetnym pomysłem na śniadanie
- Dwuskładnikowy deser to przysmak z czasów PRL-u - wystarczy tylko zamieszać
- Jajko na twardo - czas to nie wszystko. Zastosuj prosty trik, a nie pęknie
- Przepis na kotlety ze śledzia. Spróbuj, a będziesz robić częściej
- Poszłam do najlepszej restauracji w Polsce. Nie mogłabym tak jeść codziennie
-
Tego przepisu używali pradziadkowie. Teraz odtwarza go Tomasz Strzelczyk. To prawdziwy rarytas
Przepisy, które krążą od lat w rodzinnych kręgach są cenniejsze niż złoto. Każdy, kto próbuje chociaż trochę uchylić rąbka tajemnicy receptur, może spotkać się z dużym entuzjazmem. Tomasz Strzelczyk pokazał jak zrobić przysmak, który znany jest od...
-
Zupa ogórkowa - przepis Tomasza Strzelczyka. Kucharz stosuje trik z ogórkami. "Pachnie aż przez ekran"
Zupa ogórkowa to taki klasyk, który od czasu do czasu pojawia się w każdym domu. Warto więc wiedzieć, jak ją ugotować. Na szczęście przepis na ogórkową wcale nie jest trudny. Liczy się kolejność dodawania składników oraz pewien trik z ogórkami. Ta...