tomasz strzelczyk
-
Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepsze kluski, jakie widział świat. Są jak obłoczki
Pampuchy, buchty, parowańce, kluski na parze, pyzy drożdżowe. Każdy region nazywa je inaczej, ale każdy tak samo je kocha. Zrobione bezbłędnie są miękkie, pulchne i sprężyste. Tomasz Strzelczy pokazał, jak je zrobić, by były lekkie i puszyste....
-
Tomasz Strzelczyk wyszperał przepis na rosół z 1905 roku. Dodał konkretne mięsa i nietypowe warzywo
Tomasz Strzelczyk uwielbia przygotowywać pyszne, klasyczne potrawy kuchni polskiej. Fani doceniają, że jego przepisy są łatwe do odtworzenia w domu i zawsze się udają. Jakiś czas temu kucharz postanowił zmierzyć się z przepisem na rosół sprzed 120...
-
Kotlety mielone Tomasza Strzelczyka zasługują na puchar. Stosuje patent z jajkiem
Kotlety mielone to jedno z najprostszych dań obiadowych. Nie oznacza to wcale, że musi od nich wiać nudą. Wystarczy odrobina kulinarnej inwencji, by wyczarować coś wspaniałego. Udowodnił to Tomasz Strzelczyk, który w swoim przepisie na mielone...
-
Mało kto robi śledzie tak jak Tomasz Strzelczyk. Dodaje kwaśny składnik, który może zaskoczyć
Boże Narodzenie bez śledzi to jak Wielkanoc bez mazurka. W wielu domach na stole pojawiają się nawet w kilku wersjach. W tym roku obok śledzi w śmietanie i po kaszubsku postaw jeszcze jedne - śledzie w kiszonej kapuście Tomasza Strzelczyka. Kuchar...
-
Zapomnij o brudnych i zmęczonych dłoniach. Ta drożdżówka robi się sama, bez wyrabiania i czekania
Najlepsza drożdżówka na świecie wychodzi z tego przepisu. Delikatna, puszysta i mięciutka, a co najważniejsze - przygotujesz ją bez wyrabiania i godzin spędzonych w kuchni. Receptura Tomasza Strzelczyka sprawi, że w takiej wersji stanie się twoim...
-
Weźmiesz łyżkę barszczu Strzelczyka i nie spojrzysz na wersję mamy. Jeden składnik jest obowiązkowy
Zastanawiasz się, co zrobić, aby twój barszcz świąteczny był wyjątkowy? Tomasz Strzelczyk zdradził niezawodny przepis, który zawsze wychodzi. Jego tajemnicą jest dodanie jednego składnika, który nadaje potrawie głęboki smak.
-
Żadne zawijasy. Strzelczyk pokazał sprytny sposób na gołąbki. Zrobisz i się nie narobisz
Jak zrobić gołąbki? Ich przygotowywanie to często żmudny i czasochłonny proces. Z tego powodu powstają kolejne metody na to, by go usprawnić. Nic nie przebije jednak pomysłu Tomasza Strzelczyka. Skrócicie sobie tym pracę nawet o kilkadziesiąt minut.
-
Został ci makaron z wczoraj? Strzelczyk dodaje kilka składników i robi chrupiące kotlety
Zdarza się, że po obiedzie zostaje nam np. makaron. Niektórzy nie wiedzą, co z nim robić, a przecież szkoda go wyrzucić. Tomasz Strzelczyk ma na to świetne rozwiązanie. Jakiś czas temu zdradził przepis na przepyszne kotlety z makaronu. Brzmi...
-
Strzelczyk wyszedł poza ramy. Niektórym opada szczęka na widok tego składnika w pomidorowej
Zupa pomidorowa to klasyka polskiej kuchni i zazwyczaj korzystamy z dobrze sprawdzonego przepisu. Dodatki do niej bywają nieco kontrowersyjnie, ponieważ jedni wolą ją jeść z makaronem, inni z ryżem, a jeszcze inni np. z tortellini i czasem są goto...
-
Tania zupa, którą kiedyś jedli najubożsi. Dziś trochę zapomniana. Tak robi ją Strzelczyk
Zupa dziadówka to zupa pochodząca z Kaszub. Choć tam jest całkiem popularna, to w innych regionach kraju raczej się jej nie jada. Tomasz Strzelczyk miał okazję jej spróbować właśnie podczas podróży po Polsce i postanowił ją odtworzyć. Składniki na...
-
Strzelczyk zrobił taki pasztet, że o la la. Nie zgadniesz, co połączył z pieczarkami
Tomasz Strzelczyk od dawna raczy nas swoimi wyśmienitymi przepisami na YouTube. Znany jest z tego, że stawia na klasyczne dania i zwykłe, proste, ale zarazem pyszne składniki. Ostatnio pokazał, jak zrobić przepyszny pasztet. Z tego połączenia...
-
Tomasz Strzelczyk wziął sezonowe owoce i zrobił błyskawiczne ciasto. Zjesz od razu całą blachę
Tomasz Strzelczyk, czego się nie dotknie w kuchni, zawsze wychodzi mu idealnie. Nie inaczej jest z tym błyskawicznym i puszystym ciastem z wiśniami. Warto z nich skorzystać, kiedy trwa sezon. Doskonałe proporcje i połączenie składników sprawiają, ...
-
"Prawie jak schabowy", czyli obłędny kotlet Strzelczyka. Z chrupiącą panierką i miękkim środkiem
Z czego zrobić kotlety bez mięsa? Guru polskich kulinariów podzielił się niedawno fantastycznym przepisem na roślinne danie. Smakołyk z wierzchu kusi złocistą, chrupiącą panierką, a w środku... aż trudno uwierzyć.
-
Rozumiem ogórki, ale... pomidory małosolne? Ten przepis Tomasza Strzelczyka mnie zaskoczył
Ogórki małosolne znamy i kochamy. Ale o tak przygotowanych pomidorach zapewne słyszało niewielu z nas. Ten przepis Tomasza Strzelczyka to totalny hit. Kupiłam już wszystkie składniki i sama zabieram się za ich przygotowywanie.
-
Zapiekane kotlety schabowe Tomasza Strzelczyka to inny wymiar smaku. Są przygotowane na bogato
Tradycyjne kotlety schabowe są pyszne, ale czasem warto trochę poeksperymentować. Wariacja Tomasza Strzelczyka na ich temat jest w takiej sytuacji strzałem w dziesiątkę. Zapiekane kotlety schabowe jego pomysłu pokochali wszyscy moi bliscy.
-
Tomasz Strzelczyk poszedł do popularnej knajpy nad Bałtykiem i zamówił schabowego. "Rozjechało się"
Tomasz Strzelczyk publikuje w mediach społecznościowych serię filmików zatytułowaną "Rowerem po knajpach". Kulinarne podróże po nadmorskich miejscowościach mają na celu sprawdzić, jak smakuje jedzenie serwowane nad Bałtykiem. Kucharz wziął ostatni...
-
Strzelczyk nie robi gołąbków, tylko to danie. "Takiej potrawy jeszcze nie widziałam"
Zupy są dobre o każdej porze roku i nieważne czy mamy lato, czy zimę i tak zjemy je ze smakiem. Tomasz Strzelczyk pokazał, jak zrobić potrawę, która skradnie twoje serce i jest dużo prostsza od oryginału. Ten smak na pewno dobrze znasz, ale nie w...
-
Tomasz Strzelczyk wziął ziemniaki i zrobił z nimi coś "nienormalnego". Goście będą dopytywać o przepis
Tomasz Strzelczyk, choć ma na swoim koncie już setki, jeśli nie tysiące przepisów, nadal potrafi zaskoczyć. Na swoim kanale na Youtubie pokazał, jak przyznaje, "nienormalny" sposób na ziemniaki. Kucharz przekonuje jednak, że mimo nietypowego...
-
Strzelczyk pokazał, jak zrobić danie, które najczęściej jest podrabiane. To smak PRL-u
Niedziela to dzień, w którym serwujemy najpyszniejsze smaki. Zaraz za rosołem możemy na talerzach zobaczyć kotlety schabowe. Strzelczyk jednak pokazał, że zamiast tych kotletów można zrobić coś innego. To przysmak prosto z PRL-u, który już dawno...
-
Tomasz Strzelczyk wziął kilka składników i zrobił obiad na medal. Nawet nielubiane warzywo kusi
Tomasz Strzelczyk jest niewyczerpanym źródłem kuchennych inspiracji. Potrafi tak przyrządzić swoje dania, że nawet składniki, za którymi nie przepadami, wyglądają zachęcająco. Doskonałym przykładem jest to danie z makaronem, które zaproponował na...
-
Przepis Strzelczyka na zrazy zaskoczy nawet babcię. Stawia na zupełnie inne mięso
Zrazy uchodzą za trudne do wykonania danie. I owszem, są dość wymagające, jednak efekt końcowy jest tego warty. Zwykle przygotowuje się je z wołowiny lub wieprzowiny, jednak Tomasz Strzelczyk stawia na coś nietypowego.
-
Kotlety schabowe mogą być jeszcze lepsze. Kulinarni specjaliści zdradzają swoje triki
Kotlety schabowe często pojawiają się w polskich domach. Nic dziwnego - to tradycyjny, bardzo smaczny obiad. Nie wszystkim schabowe wychodzą jednak tak, jak powinny. Kulinarni specjaliści zdradzili jednak, co powinniśmy w takich przypadkach robić.
-
Popisowe pączki z przepisu Strzelczyka. Zachowują świeżość dzięki nietypowemu składnikowi
Pączki z najnowszego przepisu Tomasza Strzelczyka to prawdziwy hit na zbliżający się tłusty czwartek. Okrągłe rarytasy wychodzą bajecznie puszyste, miękkie i smakowite. Dzięki dodaniu nietypowego składnika zachowują świeżość na dłużej.
-
Strzelczyk zdradził, co zrobić, by oponki nie nasiąkały tłuszczem. "Są chrupiące i delikatne"
Szał tłustego czwartku opanował już wszystkie domy. Teraz każdy pragnie zrobić najlepsze słodkości, by poczęstować nimi rodzinę. Tomasz Strzelczyk wyjaśnił, co zrobić, by oponki wychodziły zawsze puszyste i pyszne. To samo możesz zrobić z pączkami.
-
Taki barszcz Strzelczyk jadł w dzieciństwie. Przepis jest autorstwa jego ojca. "Najsmaczniejszy, jaki jadłem"
Każdy dom ma swoje tradycyjne smaki, które znane nam są od lat dzieciństwa. Tomasz Strzelczyk również takie posiada i postanowił się nimi podzielić. Takiego barszczu jeszcze w życiu nie jadłeś, a to zasługa kilku wyjątkowych dodatków. Jest naprawd...
-
Strzelczyk robi taką rybę, że każda gospodyni może pozazdrościć. Ta panierka jest znakomita
Przygotowanie smacznej ryby nie należy do najłatwiejszych zadań. Przekonał się o tym każdy, kto chociaż raz próbował ją przyrządzić. Tomasz Strzelczyk pokazał jednak przepis, który wyjdzie każdemu, nawet osobie, która nie wie nic o gotowaniu. To...
-
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak robi przysmak na tłusty czwartek. "Smak dzieciństwa"
Pomimo że do tłustego czwartku jeszcze trochę dni, już dziś warto zbierać inspiracje na smakołyk. Tomasz Strzelczyk podzielił się miękkimi i słodkimi gniazdkami, które znikają ze stołu w kilka minut. Są szybkie w przygotowaniu i każdy chce ich...
-
Tak Tomasz Strzelczyk robi pieczone ziemniaki. Chrupiące i kremowe. Ważne jest to, co robi z blachą
Tomasz Strzelczyk przyzwyczaił swoich fanów, że to, co przygotowuje, zawsze jest pyszne i łatwe do zrobienia. Kucharz podczas gotowania nie szczędzi też przydatnych trików i wskazówek. Na jednym ze swoich wideo na Youtubie pokazał, jak zrobić...
-
Kotlety mielone i marchewka z groszkiem to pyszny obiad. Ale Tomasz Strzelczyk ma lepszy przepis
Kotlety mielone z marchewką z groszkiem to jeden z lepszych mięsnych obiadów, które pojawiają się na polskich stołach. Tomek Strzelczyk na swoim kanale podzielił się jednak o wiele ciekawszym przepisem, który pokochają miłośnicy tego dania.
-
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak zrobić schabowego giganta. Uważaj na błąd przy rozbijaniu
Tomasz Strzelczyk przyzwyczaił nas do swoich prostych i pysznych przepisów. Dla wielu osób jest kulinarną wyrocznią, stąd liczne prośby od fanów o pomoc i wskazówki. Kucharz postanowił odpowiedzieć na jedno pytanie, które często się powtarzało: ja...
-
Co do śledzi zamiast octu? Tomasz Strzelczyk dodaje ten składnik, a podczas Wigilii śledzie znikają z talerzy jako pierwsze
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć śledzi. W wielu recepturach jednym z głównych składników jest jednak ocet, który nie każdemu smakuje ze względu na swój intensywny i specyficzny smak. Tomasz Strzelczyk ma na to sprawdzony sposób. Do ryb doda...
-
Ile domów, tyle przepisów na bigos. Tomasz Strzelczyk ma swój i jest rewelacyjny. To zasługa owoców
Bigos pojawia się na każdym świątecznym stole. I Tomasza Strzelczyka również go nie brakuje. Pomimo że receptur na ten przysmak jest wiele, kucharz zdradza swój rodzinny przepis. Ten wyjątkowo głęboki smak to zasługa owoców i odrobiny tego napoju....
-
Surówka z kiszonej kapusty Strzelczyka to prawdziwy hit. Dodatkowe dwa składniki podrasują jej smak
Surówka z kiszonej kapusty to klasyczny dodatek obiadowy. Jest uniwersalny i pasuje do wielu dań. Tomasz Strzelczyk dla urozmaicenia smaku dodaje do surówki dwa nietypowe składniki. Wzmacniają aromat nawet kilkukrotnie. Jej przygotowanie zajmie ci...
-
Rozgrzewająca zupa z przepisu Tomasza Strzelczyka. Sekretem smaku są obłędnie mięciutkie kluseczki
W chłodne dni nic nie rozgrzeje i nie nasyci tak jak obłędna zupa z przepisu Tomasza Strzelczyka. Zamiast skomplikowanych specjałów warto wrócić do prostych produktów i tradycji - smak gwarantują dwa dodatki, które dosłownie rozpływają się w ustach.
-
Obiad w 10 minut według Tomasza Strzelczyka. Główny składnik może doprowadzić cię do łez
Tomasz Strzelczyk jak zawsze potrafi zaskoczyć nietuzinkowymi pomysłami na obiad. Dzięki niemu wiele osób przypomina sobie również smaki, o których już dawno zapomniało. Tym razem również przygotował coś, co będzie często powtarzane w naszych...
-
Ten przepis na zupę Tomasza Strzelczyka trzeba dodać do ulubionych. Główny składnik właśnie się pojawił
Tomasz Strzelczyk to niekwestionowany mistrz kulinariów. 8 listopada tego roku wydał swoją nową książkę "Oddasz fartucha 3. Jakie to jest dobre!", która ukazała się nakładem wydawnictwa Znak Horyzont. Poniżej publikujemy jeden z przepisów, który s...
-
Zostało ci mięso z rosołu? Tomasz Strzelczyk ma na to sposób. Robi z niego istną magię
Mięso z rosołu, którego nikt nie zjadł, jest sporym problemem wielu Polaków. Tomasz Strzelczyk ma na to radę. Z pozostałości potrafi zrobić coś magicznego. Na szczęście podzielił się przepisem.
-
Sos z suszonych grzybów Tomasza Strzelczyka. Podpowiada, że grzyby kochają to warzywo. "No i gitara!"
Sos z suszonych grzybów to obłędna propozycja. Doskonale łączy się z ziemniakami i makaronem. Jest niezwykle aromatyczny i po prostu bardzo smaczny. Warto pamiętać, że sos z suszonych grzybów z przepisu Tomasza Strzelczyka nie ma sobie równych....
-
W 5 minut zrobisz surówkę smaczniejszą od mizerii. Znika z talerzy szybciej niż soczysty schabowy
Ile domów, tyle przepisów na znane potrawy. Jednak w tym przypadku nie ma co dyskutować. To majstersztyk wśród dań, któremu nie da się oprzeć. Jeśli zrobi się ją raz, receptura będzie powtarzana co drugi dzień.
-
Strzelczyk nadział kurczaka na słoik i zaniemówił. Zrobił taki obiad, że aż nam burczy w brzuchu
Tomasz Strzelczyk zbudował wokół siebie rzeszę fanów, którzy zaglądają na jego kanał w poszukiwaniu prostych i smacznych przepisów. My też chętnie szukamy u niego inspiracji. Zdarza się, że robione przez niego dania wychodzą mu tak dobrze, że same...