zrazy

Więcej o:

zrazy

  • Zrazy ze schabu

    Co to są zrazy ze schabu? Zrazy zawijane ze schabu to nieco inna wersja tradycyjnych zrazów ? te bowiem przygotowuje się z mięsa wołowego. Ze względu na to, że wieprzowina jest tańsza, wiele osób właśnie z niej przyrządza smakowite zrazy. Jeśli nie mamy mięsa wołowego, bez obaw sięgajmy po schab

  • Zrazy wieprzowe z sosem - kruche i apetyczne

    Co to są zrazy wieprzowe? Zrazy wieprzowe to potrawa, którą można przygotować z karkówki, schabu lub szynki. Tradycyjnie danie to robi się co prawda z wołowiny, jednak użycie wieprzowiny nie będzie wielkim kulinarnym przewinieniem ? zrazy zrobione z niej również będą bardzo smaczne! A co do zrazów

  • Jak zrobić zrazy wołowe?

    W niemal każdej książce kucharskiej dotyczącej kuchni staropolskiej znajdziemy przepis na zrazy wołowe. Dawniej w Polsce było to danie, które serwowano na różnego typu uroczystości lub święta. Nie wierzysz? Zajrzyj do ?Pana Tadeusza?! Ta tradycyjna potrawa pojawia się na kartach naszej epopei

  • Piersi kurczaka z fetą

    się do dzielenia piersi kurczaka na 10 równych porcji, po czym lekko rozbił je tłuczkiem. Obłożył mięso paskami fety, doprawił wszystko białym pieprzem i zawinął w okazałe zrazy. Obok, w osolonej wodzie, gotował się makaron z dodatkiem oliwy (musi być al dente, czyli lekko twardawy i sprężysty). Pan Rafał zajął

  • Nie tylko kotlet, czyli schab na 7 sposobów

    Scheller Zrazy zawijane ze schabu to nieco inna wersja tradycyjnych zrazów - te bowiem przygotowuje się z mięsa wołowego. Bez obaw sięgajmy po schab wieprzowy - w tej wersji zrazy również są przepyszne! Zrazy ze schabu z sosem 600 g schabu, 4 ogórki konserwowe, 1 papryka 1 cebula, kawałek słoniny (ok. 50

  • Gdzie jeść

    wieprzowe, zrazy nadziewane boczkiem i kapustą. A jeśli mamy ochotę na szybką przekąskę, to należy wybrać zapiekankę z 1 czerwonej budki koło Filharmonii Zielonogórskiej. Palce lizać. bewa