zrazy
-
Babcia Usia zdradza sekret soczystego mięsa. Dzięki niemu będzie delikatne i miękkie. Nie chodzi tylko o czas
Babcine przepisy to skarby, których należy pilnować i przekazywać je nowym pokoleniom. Tak jest i z tym przepisem. Babcia Usia zdradza co zrobić, aby mięso zawsze wychodziło soczyście delikatne. Nawet nie wiesz, że to odgrywa tak dużą rolę.
-
Zrazy wieprzowe z sosem - kruche i apetyczne
Zrazy wieprzowe to doskonały pomysł na obiad dla każdego mięsożercy. Sekretem ich smaku jest nie tylko dobrze uduszone mięso, ale także apetyczne nadzienie, które ukryte jest w każdej porcji, a także aromatyczny sos dopełniający całą potrawę. Jak...
-
Zrazy ze schabu
Zrazy ze schabu to dobry pomysł na obiad, jeżeli znudziły nam się tradycyjne kotlety schabowe lub duszone mięso w sosie. Ta potrawa jest bardzo pyszna i soczysta, a z aromatycznym mięsnym sosem będzie naprawdę rewelacyjnym daniem głównym. Jak zrob...
-
Jak zrobić zrazy wołowe?
Zrazy wołowe zawijane, inaczej nazywane roladami wołowymi, to klasyka polskiej kuchni. Przyrządza się je z dodatkiem kiszonych ogórków oraz boczku i podaje w aromatycznym sosie. Wspaniale smakują z kaszą gryczaną, ziemniakami lub kopytkami.