Wiele osób ma problem z tym, by zrobić ciasto naleśnikowe, które będzie miękkie i puszyste. Okazuje się, że to nic trudnego. Wystarczy dodać do tworzonej masy ten składnik. Z łatwością znajdziemy go w każdym sklepie.
Wielu z nas szuka przepisu na idealne naleśniki, które będą puszyste jak chmurka i mięciutkie, a do tego obłędnie pyszne w smaku. Okazuje się, że sposób na takie naleśniki jest banalnie prosty, choć może nie do końca najzdrowszy. Aby uzyskać ten efekt, należy dodać bitą śmietanę w proszku.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Naleśniki można podawać na różne sposoby. Coraz popularniejsze są naleśniki na słono. Obłędnie sprawdzą się te ze szpinakiem i rybą (na przykład tuńczykiem czy łososiem), ale i mięsem. Opcja wegetariańskiego farszu również jest możliwa. Grillowane warzywa będą pasowały tu obłędnie.
Z kolei do słodkiej wersji naleśników możemy użyć dżemu czy konfitury, ale też nadzienia serowego bądź kremu czekoladowego. Nie warto zapominać o owocach, które nadadzą daniu świeżości.