Na wielkanocne śniadanie jest jak znalazł. To dodaje jajkom wyglądu i charakteru

Każdy wie, że jajka to przysmak, który kojarzy się z Wielkanocą. Podaje się je na wiele różnych sposobów i z wieloma dodatkami. My również chcemy pokazać, jak można je zaserwować. Ten zielony produkt dodaje całości smaku i przede wszystkim wyglądu.

Zielona pasta z jajek, która zawiera w sobie awokado, nadając jej charakterystyczny, intensywnie zielony kolor, to nowość na świątecznym stole. Ta nietypowa pasta, choć może być początkowo zaskakująca, szybko stanie się wielkanocnym hitem. Połączenie kremowego awokado z delikatnymi, gotowanymi jajkami tworzy kompozycję, która przyciąga uwagę i zachęca do spróbowania tego przysmaku.

Zobacz wideo Szybki pomysł na makaron z soczystym kurczakiem po toskańsku

Podanie zielonej pasty z jajek na wielkanocnym stole to nietypowy, ale bardzo interesujący sposób prezentacji jajek. Zamiast tradycyjnego zaserwowania ich w postaci gotowanych, krojonych na pół, możemy zaskoczyć naszych gości pastą, którą mogą nakładać na kromki chleba, krakersy lub paluszki warzywne. To nowoczesna propozycja, która dodaje świeżości i oryginalności tradycyjnym wielkanocnym daniom. Oprócz świąt można ją również podać na każde inne śniadanie. Ta propozycja nie jest zarezerwowana jedynie na Wielkanoc. 

Przepis na zieloną pastę jajeczną

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado,
  • 4 jajka,
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania

  1. Jajka umieść w rondelku z wodą i gotuj je przez około 10 minut. Po tym czasie pozostaw je do wystudzenia, obierz i pokrój w średnią kostkę.
  2. Awokado wyjmij ze skórki, umieść w miseczce i dodaj do niego jajka. Przypraw składniki solą, pieprzem i czosnkiem. Dokładnie wymieszaj do powstania gładkiej konsystencji.
  3. Tak przygotowaną masą wysmaruj świeże pieczywo lub tosty i podawaj. Na wierzchu możesz umieścić pokrojonego pomidora lub posiekaną pietruszkę. Smacznego!
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.