Pasta na kanapki to szybki sposób na to, żeby wprowadzić do naszych śniadań miłe urozmaicenie, zwłaszcza kiedy zawsze stawiamy na proste kanapki z wędliną lub szybką jajecznicę. Dziś jednak podpowiemy wam, jak zrobić pastę do chleba, która nie ma nic wspólnego z banałem. Jest pyszna, wyrazista i z powodzeniem wprowadzi na twój talerz tchnienie wiosny, a to za sprawą naszego ulubionego wiosennego warzywa - rzodkiewki. Nie zabraknie także sera, a w zasadzie dwóch. Chodzi o twaróg i ser żółty. Do tego jeszcze kilka drobiazgów i najlepsza pasta na kanapki gotowa.
Składniki:
Taką pastę możesz wykorzystać także w inne sposoby. Możesz nafaszerować nią plastry wędliny i zawinąć je w roladki - taka przekąska zrobi furorę podczas spotkań w większym gronie. Możesz także nafaszerować taką pastą wytrawne tartaletki lub po prostu zjeść je z jajkami na twardo zamiast majonezu.