Polacy uwielbiają zupy i dla niektórych absolutną świętością jest codzienna porcja pożywnej i smacznej zupy. Nie wiadomo do końca, jaka jest ulubiona zupa Polaków - zwykło się mówić, że pomidorową lubią wszyscy, podobnie jest z rosołem, barszczem, pieczarkową i kapuśniakiem. Trochę inaczej sprawa ma się z flakami lub zupą owocową, ale to już kwestia gustu. Jednak na naszych stołach brakuje nieco różnorodności i dlatego mamy dla was przepis na wiosenną zupę, która wszystkich wprawi w zachwyt.
Wiosną na naszych stołach królują zupy z sezonowych warzyw. Najlepiej smakuje wówczas zupa z botwinki, ze szparagów lub zupa z młodej kapusty. Jednak to nie wszystko. Znacie przepis na zupę sałatową? Jeśli nie, żałujcie i szybko nadróbcie zaległości. To pyszna, kremowa zupa, delikatnie kwaskowa. Najlepiej smakuje z grzankami lub chipsem z boczku. W mojej rodzinie 11 na 10.
Składniki:
I co powiecie na takie zielone cudo? Smakuje naprawdę idealnie - przypomina może lekko szczawiową, ale jest dużo bardziej aromatyczna i ma więcej ukrytych smaków, które pięknie rozwijają się z każdą łyżką. Jeśli chcesz zaskoczyć bliskich czymś wyjątkowym - nietypowym i pysznym, zupa sałatowa załatwi sprawę.