Czasami najprostsze przepisy, okazują się być tymi najlepszymi - podobnie jest z ciastem francuskim, które nie tylko obłędnie smakuje, ale i potrafi uratować życie! Ten łatwodostępny i tani produkt można przygotować na wiele obłędnych wersji - dzisiaj jednak serwujemy klasykę ponad klasyki!
Nie zawsze więcej, znaczy lepiej. Podobnie jest z tymi trzyskładnikowymi zawijasami z ciasta francuskiego, które zrobią wrażenie nawet na najbardziej wymagających gościach czy teściowej. Cały sekret tej ekspresowej przekąski leży bowiem w prostocie - tu nie ma wielkiej filozofii, a klasyczny skład, który zawsze obłędnie się komponuje.
Przygotowanie sklepowego ciasta francuskiego jest banalnie proste i poradzą z nim sobie nawet początkujący. Na początek warto wybrać kształt naszych łakoci - mogą to być zakręcone paluchy, sakiewki lub ślimaczki. W tym zakresie panuje zupełna dowolność! Następnie posypujemy płat ciasta serem, zawijamy je i układamy na blaszce. Na koniec glazura ze swojskiego składnika i blacha może lądować w piekarniku. Szybkiej, taniej i sprytniej się już chyba nie da!
Składniki:
Sposób przygotowania: