Ziemniaki z piekarnika chyba każdy zna. Jednak przepis na pieczone ziemniaki, który wam dziś pokażemy, z pewnością odmieni wasze obiady. Takie ziemniaki smakują wybornie, robią się niemal same, a co ważne - nie musisz ich nawet obierać. Ten przepis sprawdzi się idealnie, kiedy chcesz zaskoczyć bliskich czymś nietypowym lub planujesz podać ciekawą i smaczną przekąskę podczas spotkań w większym gronie. Wystarczy, że je nakłujesz widelcem i ugotujesz w osolonej widzie, następnie przełożysz na blachę i zgnieciesz denkiem szklanki. Potem siup do piekarnika i za chwilę masz złote, chrupiące ziemniaczki.
Składniki:
Takie ziemniaczki z powodzeniem zstąpią ziemniaki pod inną postacią i sprawią, że nawet młodsi porzucą uwielbiane frytki na ich rzecz. Świetnie smakują na ciepło, ale na zimno również możesz je śmiało podawać. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym lub koperkowo-ziołowym na jogurcie.