Śniadania są dla mnie bardzo ważne i staram się je jeść każdego dnia. Jak możesz się domyślić, takie codzienne jedzenie tego posiłku staje się z czasem uciążliwe. Dlaczego? Wszystko przez to, że klasyczne i najbardziej tradycyjne propozycje śniadaniowe z czasem się nudzą. Wtedy właśnie nie mam pomysłu, co mogę wykonać, a zastanawianie się nad tym staje się dłuższe niż samo jedzenie śniadania. Na szczęście ostatnio zaczęłam podchodzić do tego posiłku w sposób oryginalny. Wymyśliłam ciekawe smarowidła, które w prosty sposób urozmaicają codzienne jedzenie pieczywa. Kiedyś nie sądziłam, że takie połączenia są w ogóle możliwe i smaczne, a teraz jem je codziennie.
Gdy myślisz o serku wiejskim, zapewne masz przed oczami białe kuleczki zamoczone w płynie. Można do nich dodać różne warzywa na przykład posiekane pomidory lub zielonego ogórka. Świetnie również smakuje z charakterystyczną w smaku rzodkiewką. Ale czy próbowałeś zrobić z niego coś innego i podać go w sposób konwencjonalny? Jeśli nie to zrobiłam to za ciebie, a ty teraz możesz wypróbować mój przepis. Postanowiłam zmielić serek wiejski i dodaj do niego różnego rodzaju dodatki. Gdy go spróbowałam byłam zaskoczona. Robiłam go codziennie przez trzy tygodnie i wcale mi się nie znudził.
Składniki
Sposób przygotowania
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!