serek wiejski
-
Racuchy bez drożdży i czekania. Jeden składnik zmienia smak, zwykle jem go z warzywami
Racuchy z serka wiejskiego to szybki sposób na pyszne placuszki, które smakują każdemu. Bez drożdży, bez kombinowania, za to z efektem wow. To domowe danie, które rozkochuje w sobie od pierwszego kęsa. Wychodzą puszyste, podać je możesz z różnymi...
-
Zrobiłam słynną tortillę z serka wiejskiego. Już po pierwszym kęsie wiedziałam, skąd ten szał
Raz na jakiś czas internet raczy nas wiralowymi przepisami. Kiedyś była to bułka w tortilli, od jakiegoś czasu jest sama tortilla. Jednak tortilla w nietypowej, wysokobiałkowej wersji z serka wiejskiego bez mąki. Postanowiłam sprawdzić, czy to w...
-
Biorę kubeczek nabiału i mam pizzę w 30 minut. Bez zagniatania i czekania
Szybka w przygotowaniu, bogata w białko, a przy tym niskokaloryczna. Myślisz, że pizza nie może taka być? Może, pod warunkiem, że zrobisz ją na spodzie z serka wiejskiego. To lekka wersja klasycznego placka, która nadaje się idealnie na lunch lub...
-
Dietetycy wskazali, czy lepszy jest serek wiejski czy jogurt grecki. Jeden wygrywa na kilku polach
Jeden jest dobrym źródłem probiotyków i zawiera mniej laktozy, drugi z kolei ma więcej białka, ale za to trzeba uważać na zawartość sodu. Czy da się zatem wskazać jednoznacznie, który produkt jest lepszy? Nie jest to proste, ale amerykańscy...
-
Trzy popularne serki wiejskie pod lupą. Dietetyczka mówi wprost: Wypada najkorzystniej
Który serek wiejski jest najzdrowszy? Mimo bliźniaczego wyglądu ich skład może być zgoła odmienny. Dietetyczka wzięła pod lupę trzy popularne warianty i wskazała ten najkorzystniejszy zarówno dla zdrowia, jak i sylwetki.
-
Zamiast śniadania zrobiłam z niego deser. Każdy mówił, że jest jak z dobrej lodziarni
Co można zrobić z serkiem wiejskim? Większość osób powie, że najlepiej smakuje z pomidorami, szczypiorkiem i świeżym pieczywem. Jednak idealnie sprawdzi się też jako baza deserów. Jednym z nich są domowe lody, które łączyć można z różnymi dodatkami.
-
Szybciutkie placuszki bez miksera. Tak delikatne i puszyste, że racuchy się chowają
Lubisz racuchy, ale nie masz czasu bawić się z ciastem drożdżowym? A może masz ochotę na pyszne placuszki, ale mikser odmówił posłuszeństwa? Nic straconego. Dziś mamy przepis, który spełni marzenia każdego o puszystych i delikatnych placuszkach. W...
-
Placki z serka wiejskiego zawsze smażył mi dziadek. Ja dodaję do nich ekstra składnik, są nieziemskie
Placki z serka wiejskiego kojarzą mi się z dzieciństwem kiedy w ferie i inne dni wolne od szkoły na starej kuchni kaflowej smażył mi mój dziadziuś. Zawsze wychodziły pyszne i delikatne, jednak kiedy dorosłam, zmieniły mi się smaki i przestałam...
-
Kremowa pasta z serka wiejskiego prosto na kanapki. Dodaj to, a będziesz ją robić codziennie
Zmagasz się z problemem, jakim jest brak pomysłu na śniadania? A może chleb z serem i wędliną nie jest już dla ciebie smaczny? Przychodzę z pomocą i chcę ci pokazać, ze kanapki nie muszą być nudne. Wystarczy połączyć kilka składników, by wyszło co...
-
O tym sposobie powiedział mi mąż. Ubiłam serek wiejski, dodałam to i zrobiłam smarowidło na kanapki
Pomysły na pyszne i pożywne śniadania mogą się kiedyś skończyć, a my utniemy z nudnymi kanapkami. Jednak coraz więcej osób postanawia eksperymentować w kuchni i dzięki temu tworzą się nowe smakołyki. Jeden z nich niedawno odkryłam i okazało się, ż...
-
Mięciutkie jak podusia i słodkie jak marzenie. Te placuszki zrobisz w dziesięć minut
Jakie jest najlepsze śniadanie na wakacje? Nie jajecznica i z pewnością nie kanapki. Dziś mamy dla was przepis, który z miejsca was oczaruje swoim smakiem i puszystością. Te placuszki biją na głowę wszystkie racuchy tego świata i zrobić je bez...
-
Placki z serka wiejskiego są puszyste jak chmurka. Z dodatkiem owoców znikają z talerza błyskawicznie
Placki z serka wiejskiego to doskonała przekąska na lato. Warto posypać je sezonowymi owocami, by wzbogacić ich smak, ale bez żadnych dodatków również smakują obłędnie. Najlepsze jest w nich jednak to, że robi się je błyskawicznie i tak samo szybk...
-
Byłam w hotelu, w którym robili je na śniadanie. Odtworzyłam je w domu i były smaczniejsze
Od czasu do czasu każdy z nas wpada na pomysł, by na śniadanie przygotować coś innego niż kanapki. Jednak pomimo wielkiej chęci niekoniecznie wiemy, co możemy przygotować. Poniższy przepis może w tym pomóc, a wykonane z niego śniadanie jest pyszne...
-
Pożegnaj skyr. Szybko zrobisz niskokaloryczne placki z tego serka. Wada? Za szybko znikną z talerza
Placki z serka to świetny sposób na sprytne "przemycenie" dodatkowej ilości białka do diety. Najpopularniejszymi opcjami są serek wiejski oraz skyr. Istnieje jednak jeszcze zdrowsza, mniej kaloryczna i o niebo smaczniejsza opcja - kvarg.
-
Odchudzone mielone i to bez grama mięsa? Alternatywa tradycyjnych kotletów robi w moim domu furorę
Zapomnij o ociekających tłuszczem i ciężkostrawnych mielonych i postaw na odchudzone kotlety w wiosennej odsłonie. Ten przepis zagościł w moim menu na dobre - nie trzeba mięsa, by przygotować obłędne kotleciki - tu sprawdzi się inny składnik, któr...
-
Kultowy twarożek to synonim polskiego śniadania. Zapiekany serek wiejski jest jednak o niebo lepszy
Polskie śniadanie kojarzy się z wiejskimi jajkami, wędliną, pomidorem i oczywiście twarożkiem z rzodkiewką lub szczypiorkiem. Ciekawym zamiennikiem popularnego nabiału może być pieczony serek wiejski. Ta wariacja ekspresowo zniknie z talerzy i z...
-
Kupujemy go w sklepie, a w domu zrobimy go za grosze. Sięgnij po mleko i zrób go w kilka chwil
Większość dań i dodatków możemy zrobić samodzielnie, nie musimy kupować ich w domu. Jednak większość z nas nie jest na tyle chętna, by podjąć się ich zrobienia. Okazuje się, że ten składnik jest smaczniejszy, gdy zrobisz go w domowym zaciszu....
-
Zawsze je robię, kiedy mam zły humor. Te placuszki są najdelikatniejsze i gotowe w kwadrans
Placki z serka wiejskiego są delikatne, leciutkie i absolutnie pyszne. Nic mi tak nie poprawia humoru i nie nastraja pozytywnie, co te placuszki, a ich wykonanie jest banalne. Najważniejsze oprócz smaku jest to, że są gotowe w piętnaście minut -...
-
Oszukane kotlety mielone - pomysł na smaczny, szybki i bezmięsny obiad. Zakochasz się w tym smaku!
Kotlety mielone to danie uwielbiane przez wielu Polaków. Nie da się jednak ukryć, że jest dość tłuste, a na dodatek panierowane w pszennej bułce tartej. Latem polecamy więc skusić się na o wiele zdrowszą alternatywę - placuszki z serka wiejskiego,...
-
"Odchudzone" kotlety mielone, czyli lekkie, wakacyjne danie bez grama mięsa. W składzie za to... nabiał
Kotlety mielone w odchudzonej, fit wersji to zarówno perfekcyjne danie na upały, jak i ciekawa pozycja w domowym menu. Chociaż na pierwszy rzut oka skład ma niewiele wspólnego z klasykiem, wspólnym mianownikiem jest tu obłędny smak! Zachwycą się n...
-
Lepsze niż naleśniki i racuchy razem wzięte. Dodaj składnik, dzięki któremu będą smakować jak małe serniczki
Słodkie przekąski uwielbiają wszyscy. Jednak robienie ciągle tych samych naleśników czy racuchów może kiedyś się znudzić. Aby nadać gotowaniu nowego smaku, proponujemy zrobić te placuszki. Jeden składnik może naprawdę zaskoczyć.
-
Omlet z serka wiejskiego - przepis. Słodka wersja uwielbianego dania. Tylko pięć składników!
Omlet jest jednym z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Nic więc dziwnego, że istnieje tak wiele przepisów i wersji tego pysznego i pożywnego placka. W artykule podajemy przepis na omlet na słodko i słono w wersji z uwielbianym przez dzieci ora...
-
Jak zrobić idealną jajecznicę? Ten jeden składnik sprawi, że będzie wyjątkowo lekka i delikatna
Jak zrobić idealne śniadanie? Podajemy przepis na wyjątkowo puszystą jajecznicę. Nie jest to jednak jej klasyczna wersja - jeden składnik spowoduje, że będzie ona naprawdę lekka i delikatna. Chodzi o tradycyjny serek wiejski.
-
Serek wiejski przed terminem ważności stał się gęsty i skwaśniał? Wyjaśniamy, dlaczego i czy można go jeść
Serek wiejski doskonale sprawdza się jako element lekkich śniadań czy kolacji. Zjedzony ze świeżymi warzywami i odrobiną przypraw może być bardzo zdrowym i wartościowym posiłkiem. A co, jeśli stał się kwaśny i gęsty? Nadal można go jeść?