-
ARTYKUŁ
Żaden budyń, teraz ptysie robi się tak. Nie ma takich w cukierni. Opadnie ci szczęka
Ptysie zawsze robią wrażenie zarówno wyglądem, jak i smakiem. Chrupiące ciasto parzone samo w sobie jest wyborne, ale prawdziwym efektem "wow" jest nadzienie - aksamitne, puszyste i przyciągające wzrok. Jeśli myślisz, że nic cię już nie zaskoczy, czas spróbować tego przepisu.
-
ARTYKUŁ
Szybkie i pyszne ciasteczka, które możesz jeść do oporu. Przyda się owoc z twojego blatu
Kto z nas nie lubi od czasu do czasu przekąsić sobie czegoś słodkiego? Dziś mamy przepis na łakocie, które nie idą w boczki, ale prosto do serduszka i do tego robi się je błyskawicznie. Są słodkie, chrupiące i pełne błonnika, ale nie możesz zapomnieć o bananie. Będzie tak pysznie, że aż chce się tańczyć.
-
ARTYKUŁ
Rogaliki z ciasta francuskiego przygotujesz szybciej niż naleśniki. To tylko dwa składniki
Mało jest takich wypieków, które można zrobić naprawdę szybko i w przypadku których stwierdzenie "przygotujesz w kilkanaście minut" nie będzie nadużyciem. Nie znaczy to jednak, że nie istnieją. Jednym z nich są rogaliki z ciasta francuskiego, do których potrzebne są tylko dwa produkty. Samo przygotowanie trwa około 10 minut, potem tylko około 20 minut pieczenia i gotowe.
-
ARTYKUŁ
Blok czekoladowy? Oj nie. U mnie w PRL-u jadło się słynne ciastka orzeszki. Zdobyłam przepis od babci
Kokosanki, blok czekoladowy i metrowiec to niejedyne łakocie PRL-u. Ogromną popularnością cieszyły się również kruche ciasteczka z gęstym nadzieniem. Chcesz przypomnieć sobie ten smak? Mam sprawdzony przepis na orzeszki.
-
ARTYKUŁ
Z tego przepisu wychodzą mi najlepsze pieguski. Do działu ze słodyczami już nie chodzę
Pieguski to takie ciasteczka, po które ręka aż sama chce sięgać. Zwłaszcza jeśli są zrobione w domu od A do Z. Ja sprawdziłam kilka przepisów na ciastka i ten jest jednym z moich ulubionych. Jeśli szukasz szybkiej, słodkiej przekąski na weekend lub popołudnie po pracy, wypróbuj ten przepis na pieguski.
-
ARTYKUŁ
Przypominają rurki z kremem, ale to słodki symbol Sycylii. Nie musisz lecieć do Włoch. Zrób je w domu
Włoskie ciasteczka do kawy to doskonały sposób na wprowadzenie odrobiny słodyczy do codziennego życia. Czy wiesz, że tradycyjne sycylijskie cannoli można łatwo przygotować w domu? Przepis jest banalnie prosty.
-
ARTYKUŁ
Słodycze jak ciastka znanej marki! Są tanie jak barszcz i idealne dla niespodziewanych gości
Znane łakocie, które smakują równie dobrze jak kultowe ciastka? Przedstawiamy trzy przepisy na deser idealny dla niespodziewanych gości, bliskich lub na święta.
-
PRZEPIS
- 5,0
- łatwy
- powyżej godziny
Semifreddo cappuccino
Semifreddo cappuccino
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Sernik migdałowy ze śliwkami
Sernik migdałowy ze śliwkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Mrożony jogurt na ciastkach maślanych
Mrożony jogurt na ciastkach maślanych
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Brownie (ciastka mocno czekoladowe)
Brownie (ciastka mocno czekoladowe)
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Koulourakia (ciastka greckie)
Koulourakia (ciastka greckie)
-
PRZEPIS
- 0,5
- łatwy
- powyżej godziny
Kremowy sernik dyniowy
Sernik, serniczek, serniunio. To chyba jedno z ulubionych ciast Polaków. A gdyby połączyć je z dynią...? Sprawdziliśmy to i oniemieliśmy. Nie dlatego, że brak nam słów - po prostu mieliśmy ciągle pełną buzię. Aż. Do. Ostatniego. Kawałka.
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Czerwone tortellini
Czerwone tortellini
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Sernik na zimno z malinami i białą czekoladą
Najlepsza rzecz na upały? Sernik na zimno! Już sama myśl o nim sprawia, że się uśmiechamy, a co dopiero, gdy dodamy do równania maliny i białą czekoladę! Tu nie ma co się zastanawiać, czy go robić, czy nie. Mikser w dłoń i do dzieła!