bananowiec
-
Lepkie i słodziutkie ciasto bananowe siostry Anastazji vs. bananowe americano pani Joli
Ciasto bananowe pani Joli to niebo w gębie, podobnie jak bananowiec siostry Anastazji! Ciasto na bazie banana to prawdziwy majstersztyk! Co ważne, do ciasta najlepsze będą dojrzałe banany. Być może masz w domu banany, których nie zdążyłeś zjeść?...
-
Bananowiec - przepis na ciasto, które zachwyca kremową konsystencją. Biszkoptowy spód dodaje lekkości
Bananowiec, czyli delikatne ciasto z dodatkiem bananów, zachwyca puszystą biszkoptową konsystencją oraz wybornym smakiem. Ten wypiek możesz przygotowywać niezależnie od pory roku. Nadaje się bowiem i na letni deser i jako dodatek do gorącej kawy...
-
Bananowiec - słodki i kremowy deser, który zachwyci gości. Polej go czekoladą lub płynnym karmelem
Ten deser łączy delikatny krem i owoce. I choć bananowiec, to ciasto nieco czasochłonne, warto jednak poświęcić chwilę, by zaserwować go rodzinnym spotkaniu. Jesteście gotowi na niebo w gębie?
-
Ciasto bananowe to świetny pomysł na drugie śniadanie i podwieczorek. Jak zrobić bananowca?
Ciasto bananowe to placek, który możemy podać nie tylko jako deser, ale i słodkie śniadanie. Dodając do ciasta orzechy i bakalie podwyższamy jego wartość odżywczą i smakową jeszcze bardziej. Dowiedz się, jak wykonać idealnego bananowca.
-
Są niebieskie, a do tego smakują jak waniliowe lody. Banany, które możesz posadzić we własnym ogródku
Blue Java to gatunek bananów, który zachwyca nie tylko swym wyglądem. Niebywała błękitna skórka skrywa pod sobą miąższ, który smakiem przypomina... lody waniliowe. Gdzie można je dostać i co można z nimi robić? Odpowiadamy.