gorgonzola
-
Ten dodatek jak nic innego podkręca zupę kalafiorową. Wystarczy sto gramów
Zupa kalafiorowa jest obiadowym pewniaczkiem. Jest bardzo łatwa, pożywna, dość szybka i zazwyczaj dobrze smakuje. Jednak z naszym dzisiejszym przepisem zupa kalafiorowa ma szanse smakować naprawdę wybornie, a to za sprawą dodatków. Będzie potrzeba...
-
Zupa dyniowa wychodzi wyrazista i pełna smaku. Diabeł tkwi w dwóch szczegółach
Co pysznego można zrobić z dyni? Odpowiedź jest prosta: mnóstwo rzeczy. Od słodkich babeczek, przez zupę, a na kiszonce kończąc. Dziś jednak zajmiemy się zupą dyniową, którą niebanalnie podkręcają dwa dodatki. W pierwszej chwili może się wydawać, ...
-
Makaron z "popiołem". Włoskie danie, które skrada serce aromatycznym składnikiem. Brzmi dziwnie, ale smakuje obłędnie
Włoska kuchnia niemal zawsze zaskakuje smakiem, aromatem i kolorem. Makaron z "popiołem" może więc dla wielu brzmieć dosyć absurdalnie, smak jednak wszystko wynagradza. Mowa tu o pasta alla cenere, która podawana jest z sosem bazującym na serze...
-
Tarta na słono, bo po co ograniczać się do słodkości?
Tarta na słono, choć popularnością ustępuje swojej słodkiej siostrze, również ma swoich fanów. To znakomite danie na obiad czy przystawkę. Możemy się też pokusić o wersję śniadaniową. Przedstawiamy nasz prosty przepis na zaskakującą tartę z...