potrawy z ziemniaka
-
Śląski kucharz zdradził sekret najlepszych placków ziemniaczanych. "Nie rozwalają się"
Placki ziemniaczane to dość prosta do przygotowania potrawa. Trzeba jednak pamiętać o kilku zasadach, by uniknąć popularnych błędów. Śląski kucharz Remigiusz Rączka zdradził jeden z najważniejszych sekretów placków - ziemniaki. Gdy wybierzesz...
-
Babka ziemniaczana - przepis na danie jak z podlaskiej kuchni. Podaj ją z grzybowym sosem, nie pożałujesz
Babka ziemniaczana - przepis na to tradycyjne danie kuchni podlaskiej warto przygotować w swojej kuchni. Jesienią szczególnie warto podać ją z dodatkiem świeżych grzybów. Sos z podgrzybkami świetnie podbije smak ziemniaczanego wypieku.
-
Lubisz placki ziemniaczane? Dodaj do nich ten składnik, a już nigdy nie zrobisz tradycyjnej wersji
Placki ziemniaczane to danie, któremu trudno się oprzeć. Ziemniaki w tej wersji uwielbia niemal każdy. Niektórzy przygotowują je na słodko, inni preferują wytrawną wersję tej potrawy. Zastanawialiście się jednak, jak smakują placki ziemniaczane z...
-
Jak zrobić perfekcyjne pieczone ziemniaki? Triki, dzięki którym będą pyszne i chrupiące
Co zrobić, żeby pieczone ziemniaki były chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku? Jest kilka sposobów, by smakowały po prostu nieziemsko. Podpowiadamy wam, jak przyrządzić najsmaczniejsze pieczone ziemniaki.
-
Tłuczone ziemniaki według szefowej kuchni. Sprawdzone triki na to, by wyszły perfekcyjnie
Puree ziemniaczane to doskonały dodatek do wielu dań obiadowych. Jak je przyrządzić, żeby wyszły idealnie kremowe i pyszne? Mamy porady influencerki Poppy O'Toole.
-
Masa na placki ziemniaczane ciemnieje? Magda Gessler: wystarczy dodać jeden składnik
Masa zrobiona z tartych ziemniaków, gotowa do smażenia placków, ciemnieje? Magda Gessler dobrze zna ten problem. Sprawdźcie, co zrobić, aby tak się nie działo - wystarczy dodać jeden składnik.