przepisy z grzybami
-
Ten "leśny kalafior" wygląda jak zużyta gąbka. My zrobiliśmy z niego doskonałe paszteciki
Ci, którzy nie znają się na grzybach, zapewne ominą go w lesie szerokim łukiem. Przyznajemy, że nie ma co się dziwić. Na pierwszy rzut oka bowiem siedzuń sosnowy nie wygląda zachęcająco. Raczej przypomina starą, zużytą gąbkę. Jego inna nazwa to...
-
Niby prosta rzecz, a jednak nie do końca. Ile smażyć kurki? Andrzej Polan robi to ekstremalnie krótko
Gdy kurki pojawiają się w lasach, a zaraz potem w sklepach i na bazarach, wpadamy w kurkowy amok. Chcemy przyrządzać z nimi wszystko, co tylko się da: jajecznice, makarony, sosy, risotto. Jeżeli przepisu nie mamy dobrze przetestowanego i robimy co...
-
Pizza z grzybem, który wygląda jak gąbka i grzybowa prababci. Takich przepisów twoje oczy nie widziały
Nadchodzi taki czas w roku, gdy nasze kuchnie opanowują grzyby. Na potęgę je wtedy suszymy, proszkujemy, robimy z nimi sosy, jajecznice i zupy. Zwykle jednak poruszamy się w dobrze znanym nam kulinarnie obszarze. A co gdyby tak wyjść ze strefy...
-
Kremowy i aromatyczny sos kurkowy. Idealny do makaronu, mięsnych smakołyków i rozmaitych kluseczek
Sierpień to sezon na wiele warzyw, owoców no i oczywiście grzyby. Leśne skarby smakują wyśmienicie w wielu odsłonach, jednak sos kurkowy nie ma sobie równych. Wbrew pozorom to łatwizna, jednak zalanie smakołyków śmietaną nie wystarczy. Tu króluje...
-
Jak smażyć grzyby? Z cebulą, na maśle, a może z jajkami? 3 przepisy, które musisz poznać
Jak smażyć grzyby? Smażenie grzybów jest jedną z najsmaczniejszych i najprostszych metod przygotowywania tych pysznych darów natury. Dla miłośników kulinariów, którzy pragną odkryć tajniki idealnie zarumienionych i soczystych grzybów, prezentujemy...
-
Grzyby w sosie śmietanowym wyjdą dobre jak nigdy. Do listy składników dodaj leczniczą roślinę
Grzyby, grzyby, grzyby. Od połowy lata aż do późnej jesieni to główny temat na stronach kulinarnych. Miłośnicy gotowania przekopują internet w poszukiwaniu jak najlepszych przepisów. My mamy dla ciebie grzybowy klasyk, ale odrobinę podrasowany. Ni...