przypalona potrawa

Więcej o:

przypalona potrawa

  • Jak dbać o garnki i patelnie?

    aż wchłonie się część tłuszczu w ścianki naczynia. Po ostudzeniu garnek lub patelnię wytrzyj papierowym ręcznikiem, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Jak uratować przypalony garnek emaliowany? Jeśli przypalisz potrawę w garnku emaliowanym, nie usuwaj zabrudzeń druciakami! Przygotuj miksturę: łyżkę soli kuchennej

  • Test piekarnika Gorenje. Idealnie kruche ciasto i pizza jak z włoskiej knajpy

    sobie wszystko sama, zgodnie z przepisem, więc podczas pieczenia kruchego ciasta z jabłkami zdecydowałam się na klasyczny termoobieg i 180 stopni Celsjusza. Ciasto po 45 minutach było gotowe, kruchutkie i idealnie zarumienione z każdej strony. Zdarzało mi się nie raz, że piekarniki, których używałam, potrafiły przypalić