skrobia
-
Przestań zajadać się ziemniakami na ciepło. Ekspertka zdradza, w czym tkwi tajemnica zdrowia
Warto zacząć rozglądać się po straganach w poszukiwaniu polskich młodych ziemniaków. W mundurkach lub bez kochamy je wykorzystywać do przygotowania wielu potraw. Jadamy je najczęściej na ciepło, ale czy wiedzieliście, że na zimno mogą być kluczem...
-
Wylewasz wodę po gotowaniu ryżu do zlewu? Lepiej się wstrzymaj, bo dużo tracisz
Czy przyszło wam kiedyś na myśl, by wykorzystać wodę po ugotowaniu ryżu? Jeśli nie, to czas to zmienić. Podpowiadamy kilka zaskakujących sposobów na wykorzystanie tego płynu.
-
Jak zmniejszyć kaloryczność ugotowanego ryżu o połowę? Naukowcy odkryli prostą metodę
Okazuje się, że istnieje bardzo prosty sposób, który sprawia, że nasze ciało przyswoi z ryżu o połowę kalorii mniej. Sekretem jest dodanie oleju i chłodzenie w lodówce.