Sernik jest prostym ciastem, mimo to wiele osób napotyka pewne trudności podczas jego przygotowania. Ciasto pękło na wierzchu, nie wyrosło, a może wyrosło, ale szybko opadło? To kwestia kilku rzeczy, na które warto zwrócić uwagę. Zobaczcie poniższą grafikę.
Fot. gazeta.pl
Przygotowaliśmy też specjalny poradnik, w którym wyjaśniamy prawdopodobnie wszystkie wątpliwości, jakie pojawiają się podczas robienia serników. Znajdziecie go tu: Jak upiec sernik? Ma być pyszny, piękny i równy.
Składniki:
Na kruche ciasto kakaowe:
Na masę serową:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Składniki:
Masa serowa:
Kruchy spód:
Piana z białek:
Sposób przygotowania:
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zobacz także, jak przygotować inne wielkanocne potrawy. Są proste, pyszne i piękne.
Składniki:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Składniki:
Sposób przygotowania:
* Rada - po ułożeniu na paterze, a przed podaniem, sernik możesz polać polewą z roztopionej gorzkiej czekolady, wymieszanej z odrobiną masła.
Źródło przepisu: Nowa Kuchnia Polska
Składniki:
* Wszystkie składniki mleczne powinny być dobrze schłodzone.
Sposób przygotowania: