Katarzyna Bosacka zdradza przepis na tani obiad na szybko. Koszt? Niecałe trzy złote

Szukacie pomysłu na obiad, który będzie kosztował najmniej, jak się da? Katarzyna Bosacka, prowadząca "Wiem, co jem" ma rozwiązanie. Jej tani obiad składa się z 3 składników, a koszt jednej porcji to niecałe trzy złote. Sprawdźcie sami!

Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.

W portfelu pustki, a zastanawiacie się, co zrobić na obiad? Mamy rozwiązanie od samej Katarzyny Bosackiej. Prowadząca program "Wiem, co jem" zdradza przepis na tani obiad. Nawet bardzo tani - bo za jedyne 2,70 zł za porcję. Do tego taki posiłek składa się z jedynie trzech składników. Spróbujcie koniecznie.

Zobacz wideo Makaron z czerwonym pesto

Tani obiad Katarzyny Bosackiej - składniki

Jak już wspomnieliśmy wcześniej, do przygotowania obiadu prowadzącej „Wiem, co jem" potrzebne są tylko trzy składniki. Oto one:

  • makaron (najlepiej farfalle, czyli kokardki) - pół kilograma,
  • suszone pomidory w oleju i z przyprawami - słoik (230g),
  • ser żółty (np. bursztyn) - 90g.

Powyższe wartości pozwolą przygotować obiad dla 5 osób. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby liczbę składników dostosować do swoich potrzeb. 

Tani obiad Katarzyny Bosackiej - przygotowanie

Przygotowanie tego dania jest równie proste jak jego składniki:

  1. W garnku wymieszaj pomidory w oleju (całą puszkę, razem z tłuszczem) z odrobiną wody;
  2. Zmiksuj na sos, ale nie na idealnie gładko. Mogą pozostać kawałki warzyw dla smaku;
  3. Makaron ugotuj na półmiękko (al dente);
  4. Przełóż makaron do dużej miski i wymieszaj z sosem;
  5. Podawaj posypane serem. Możesz też przyprawić pieprzem i solą wedle gustu.

Gotowe. Smacznego!

***

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.