Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Pisaliśmy już o gofrach wytrawnych, o belgijskich, czas na wersję bez jajek, mleka i glutenu. Jak je zrobić? Prezentujemy gofry z jedynie trzech składników, ale dalej pyszne. Spróbujcie sami, a nie pożałujecie.
Tytułowe trzy składniki to:
Przyrządzenie wegańskich gofrów jest szybkie i proste, a wygląda tak:
Dodanie mąki z ciecierzycy bądź soczewicy (lub obu naraz) zafunduje Wam solidną dawkę żelaza. Natomiast do samego ciasta można dorzucić warzywa, np. paprykę, a także inne dodatki m.in. tofu czy siemię lniane. Z kolei fani słodyczy mogą gofrową bazę dosłodzić dowolnym słodzikiem. Popróbujcie sami i sprawdźcie, co wam smakuje najbardziej. Możliwości jest naprawdę sporo!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.