Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Wielkanoc to szczególny czas, do którego Polacy przygotowują się najlepiej jak potrafią. Przynajmniej tak się im wydaje. Magda Gessler oburza się na kuchenne uchybienia w polskich potrawach świątecznych w jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji".
Restauratorka bulwersuje się na to, jakie produkty Polacy spożywają w święto Zmartwychwstania. Ściślej rzecz biorąc dla Magdy Gessler nie jest do przyjęcia, by na Wielkanoc serwować te same wędliny, które je się na co dzień. Jej zdaniem na świątecznym stole powinny być pokarmy wyjątkowe, inne niż zwykle. Radzi, byśmy wybierali mięsa jak najlepsze, a jeśli to możliwe, też swojskie.
Gessler zdradziła, że na jej własnym wielkanocnym stole prym wiedzie biała kiełbasa. I to nie pierwsza lepsza ze sklepu, ale własnoręcznie robiona. Zdaniem restauratorki wykonanie tej wędliny jest bardzo proste, a sam produkt jest znacznie zdrowszy i smaczniejszy niż gotowiec z marketu.
Magda Gessler podrzuciła też parę wskazówek na przyrządzenie tłustego i ciężkostrawnego mięsa, jakim jest wieprzowina. Jej smak można podbić za pomocą dobrze dobranych dodatków. Jakich? Według restauratorki najlepiej takich:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.