Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Naleśniki są zazwyczaj beżowe, ale mogą być też ciemnobrązowe. Taka dwubarwna mieszanka może posłużyć do zrobienia wzorzystej przekąski. Bardziej utalentowani mogą w ten sposób stworzyć naleśnikowe dzieła sztuki.
Do upieczenia naleśników przygotuj następujące produkty:
Pamiętaj, że mąki i mleka możesz trochę dodać lub ująć w razie potrzeby. Ciasto nie może być ani za rzadkie ani za gęste.
Przyrządzenie naleśników różnobarwnych przedstawia się następująco:
Podawaj ze słodkimi dodatkami, np. owocami, syropami czy bitą śmietaną.
Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.