Zupa pomidorowa według Gordona Ramsaya. Jedna czynność wydobędzie pełnię aromatu z pomidorów

Zupa pomidorowa z przepisu Gordona Ramsaya wyróżnia się wspaniałym smakiem i aromatem dzięki jednej czynności związanej z przyrządzaniem pomidorów. Sprawdź, jak przygotować pomidorową według brytyjskiego kucharza.

Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.

Zobacz wideo Wpływają na libido i potencję, a także zapobiegają nowotworom. Cudowne pomidory!

Receptura na pomidorową Gordona Ramsaya wyróżnia się jedną czynnością. Czym? Przygotowanie polega na dodaniu pieczonych pomidorów do zupy. Przepis pochodzi z oficjalnej strony internetowej programu Hell's Kitchen

Zupa pomidorowa przepis. Pomidorówka Karola OkrasyZupa pomidorowa Karola Okrasy. Przepis na pomidorową z nietypowym składnikiem

Zupa pomidorowa z przepisu Gordona Ramsay to więcej niż pomidory. Zobacz, co przygotować

W przepisie z Hell's Kitchen figurują następujące składniki:

  • pomidory (przekrojone na pół) - 10 sztuk,
  • bulion lub rosół - litr,
  • cebula,
  • czosnek - 2 ząbki,
  • oliwa - 4 łyżki,
  • cukier - łyżeczka,
  • przyprawy - dwie garście listków bazylii, dwie gałązki świeżego tymianku oraz sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie zupy pomidorowej Gordona Ramsaya jest proste. Oto cała instrukcja wykonania

Przyrządzenie zupy z pieczonych pomidorów nie jest trudne, ale wymaga nieco czasu i pracy. Dokładny opis przygotowania znajduje się poniżej:

  1. Pomidory i czosnek przekrój na pół, a cebulę pokrój w cienkie plastry;
  2. Wymieszaj zioła z solą, pieprzem i cukrem. Przygotuj blachę, kładąc na niej papier do pieczenia;
  3. Wyłóż warzywa na blachę i obtocz ze wszystkich stron mieszanką przypraw;
  4. Piecz w piekarniku w temperaturze około 200 st. C, aż warzywa się skarmelizują;
  5. Pieczone warzywa zblenduj na jednolitą masę, połącz z bulionem (lub rosołem) i ponownie zmiksuj na gładką masę;
  6. Podgrzej zupę z dodatkiem oliwy. Jeśli chcesz, możesz dorzucić całe pomidorki koktajlowe do ozdoby;

Gotową zupę pomidorową podawaj gorącą z odrobiną mleka i grzankami.

Smacznego!

Zbyt mało tłusta śmietana - to błąd, który popełniamyOto błędy, które popełniamy przy gotowaniu zupy pomidorowej

Więcej o: