Kopytka to bardzo prosty sposób na obiad, który z całą pewnością wszystkim będzie smakował. Sposób wykonania jest banalny i w zasadzie kopytka to chyba najłatwiejsze w wykonaniu kluseczki, jakie istnieją. Jednak jeśli dodamy za dużo mąki ziemniaczanej, mogą wyjść twarde i gumowate. Poniżej wyjaśnimy, jak zrobić najlepsze kopytka.
Składniki:
Kopytka świetnie smakują z sosem grzybowym, są wyśmienitym dodatkiem do gulaszu i sztuki mięsa, ale solo też są przepyszne. Bardzo smaczne są także następnego dnia odgrzane na patelni - wówczas podawaj je ze skwarkami i cebulką - niebo w gębie.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!