Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Wśród domowych przepisów nie może zabraknąć chrupiących gofrów. To świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Aby wyszły jak z nadmorskiej budki, trzeba dołożyć starań do przygotowania ciasta. Kluczowa jest piana z białek - dodana do masy z pozostałych składników nada mu puszystości.
Pyszne, rumiane i chrupiące gofry to flagowy produkt lata i lubiana przez niemal każdego przekąska. Podane na słodko z ulubionymi dodatkami takimi jak owoce, bita śmietana i słodka polewa są bezkonkurencyjne. Z kolei wytrawna wersja ze słonymi dodatkami to świetny pomysł na oryginalny lunch lub kolację. Bez względu na preferowane dodatki kluczowe dla smaku okazuje się ciasto.
Przepisów na gofry jest wiele jednak, by wyszły puszyste, chrupiące i przypominały smakiem te znad morza, warto zastosować ten trik. Dodatek puszystej piany z białek, sprawi, że zasmakują każdemu. Wystarczy przygotować standardowe ciasto i w końcowym etapie dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Efekt jest gwarantowany!
Składniki:
Sposób przygotowania: