Magiczny rosół Anny Lewandowskiej. Jeden składnik sprawi, że będzie smakował wyjątkowo

Rosół Anny Lewandowskiej to kolejne danie, które warto przetestować. Od klasycznej zupy odróżniają go przyprawy oraz dodatek... octu jabłkowego. Rozgrzewający bulion idealnie sprawdzi się w sezonie jesienno-zimowym.

Anna Lewandowska zasłynęła jako trenerka personalna i medalistka w karate. Większość osób kojarzy też, że jest żoną Roberta Lewandowskiego, który niedawno zasilił szeregi klubu FC Barcelona. Anna Lewandowska zajmuje się również dietetyką, a jej przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw robią furorę. Pomysły słynnej trenerki są dowodem na to, że nie trzeba katować się dietami, by osiągnąć wymarzoną sylwetkę. Ciekawym daniem jest rosół Anny Lewandowskiej. Jego smak podbijają różne przyprawy oraz ocet jabłkowy. Te składniki świetnie wpływają na przemianę materii. 

Zobacz wideo Fasolka szparagowa w sosie ze świeżych pomidorów

Więcej porad i przepisów kulinarnych znajdziesz na stronie Gazeta.pl

Magiczny rosół Anny Lewandowskiej. Przygotuj niezbędne składniki

Do zrobienia dania potrzebujesz:

  • trzech litrów wody,
  • pół łyżeczki tymianku,
  • 0,5 kg dobrego mięsa (np. wołowina lub cielęcina),
  • trzech łyżek octu jabłkowego niepasteryzowanego,
  • pół łyżeczki kminku,
  • trzech średnich marchewek,
  • cebulę,
  • pietruszkę,
  • seler naciowy,
  • dwa ząbki czosnku,
  • pół łyżeczki imbiru,
  • szczyptę cayenne,
  • cztery ziarenka ziela angielskiego,
  • pół kurczaka,
  • szczypta soli.

Jak zrobić rosół Anny Lewandowskiej? Przede wszystkim musisz uzbroić się w cierpliwość

Taki długo gotowany rosół łatwo przyjmie i przetworzy nawet organizm osłabiony chorobą. Zaczerpnie z niego energię i dużo cennych składników odżywczych, m.in. wapń, fosfor, potas. Długie gotowanie powoduje, że rosół zawiera łatwo przyswajalny kolagen

 - napisała Ania Lewandowska na stronie internetowej, z której pochodzi przepis.

  1. Zagotuj wodę. Co minutę dodawaj (w podanej kolejności): tymianek, mięso, ocet jabłkowy oraz kminek. Składniki gotuj przez 1,5 godziny.
  2. Kiedy ten czas minie, zacznij dodawać kolejne produkty. Zacznij od marchewki, cebuli, pietruszki, selera i czosnku. Następnie wsyp przyprawy oraz włóż kurczaka. 
  3. Gotuj przez kolejne 1,5 godziny.
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.