Istnieje wiele różnych rodzajów ciasta na naleśniki. Zazwyczaj używa się mleka, jaj, wody i mąki. Jednak dla uzyskania odpowiedniej sprężystości placków najlepiej będzie skorzystać z wersji z dodatkiem oleju.
Składniki:
Przygotowanie:
Usmażone naleśniki przekładaj na duży, płaski talerz. Napełniaj ulubionym nadzieniem i składaj w kopertę lub zwijaj w rulonik.
Smacznego!
Dodatki do naleśników zależą od naszych upodobań. Najchętniej sięgamy po twaróg ze śmietaną. Można zmieszać go z odrobiną cynamonu dla uzyskania bogatszego aromatu. Inną słodką wersją będą naleśniki posypane cukrem i zawinięte w rulon lub z porządną łyżką kremu orzechowo-czekoladowego. Kolejną opcją, tym razem wytrawną, będą pieczone warzywa z sosem czosnkowym lub koperkowym. Tak naprawdę lista dodatków jest tutaj nieograniczona - można je łączyć np. z pieczarkami czy szpinakiem. Wszystko zależy od gustu kucharza.
Więcej podobnych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl